Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ételek lefagyasztásában...

Ételek lefagyasztásában kérhetek segítséget?

Figyelt kérdés

Még soha semmit nem fagyasztottam le, de úgy érzem eljött az ideje:)

Hány napos maradék kaját lehet lefagyasztani?Vagy egyből miután megfő be kell rakni a fagyóba?És ha ki szeretenék venni valamit a fagyóból, akkor azt mennyi időn belül kell elfogyasztani?Napokig az nem áll el, ugye?Illetve írnátok nekem néhány olyan ebédötletet amit le lehet fagyasztani?

Köszönöm a segítséget!


2011. okt. 10. 13:41
 1/7 anonim ***** válasza:

1-2 napos kajákat lehet fagyasztani. Ha valamit ki szeretnél,venni azt előzö este vedd ki . pörölteket, káposztás étleket, tészta szószokat, még a kifőtt

tésztát is.

Én csak a túrót,és az élesztőt nem fagyasztottam még le.

maradék,sült húsokat,halat,mindent csak figyelj oda ,hogy ne évekig maradjon a fagyasztóba.

2011. okt. 10. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Minden kajàt le lehet fagyasztani. Amikor kiveszed a mélyhûtõbõl, hagyod szabad levegõn, hogy kiengedjen. En csakis friss kajàt fagyasztok, és a fagyasztott dolgot aznap elfogyasztjuk. Szàmomra igy helyes.
2011. okt. 10. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Pékárut is le lehet fagyasztani, a hagymát összekockázva kisebb adagokban is le szoktam így nem kell főzés előtt vacakolni.

Néhány ebéd ötlet: Babgulyást, pörköltek, milánói szószok, főzelékek.

2011. okt. 10. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is csak friss ételt fagyasztok le, és ha kiengedtem, aznap megesszük. A maradékot kidobom.
2011. okt. 10. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A legcélszerübb még aznap (miután kihült) lefagyasztani, és akkora adagokban, amennyi egyszerre elfogy. A kiolvasztott ételt ajánlatos 24 órán belül megenni.
2011. okt. 10. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az elsö válaszolónak: élesztöt nagyon jól lehet fagyasztani, akár egy évig ie eláll anélkül, hogy baja lenne. A friss élesztöt kell fagyasztani (nem a lejárat közelében), és kiolvasztáskor valamit alátenni, mert felolvadva folyik, de ettöl függetlenül tökéletesen lehet használni. Már sok éve csinálom igy, sokkal jobb, mint a porélesztö.
2011. okt. 10. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Főzés után, amikor kihűlt rögtön teszem a fagyasztóba azt, amit "jobb napokra" szántam. Amikor eljön az ideje, előző este kiveszem a fagyasztóból, akkor még berakom a normál hűtőbe éjszakára, tálcára, hogy a doboz vagy lábas külső oldaláról lecsorgó jégkristályok ne áztasság el az alatta levőt. Másnap reggel kiteszem az asztalra, fedő le, akkor még a benne levő kaja csupa jég. Szobahőmérsékleten szépen kienged.


Minden fagyasztott kaját átforralok, és lehetőleg még aznap, max. másnap elfogyasztok. Ezeket visszafagyasztani tilos!


Nyersen bármit, persze konyhakészre felpucolva és megfelelő mennyiségű adagokba porciózva fagyasztok: zöldség, gyümölcs, nyershús, ami éppen úgy adódik.

2011. okt. 10. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!