Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A segítségeteket várom egyszer...

A segítségeteket várom egyszerű-gyors ételek elkészítésében. Bővebben le nt?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok a főzés terén, így természetesen alig-alig pár dolgot tudok, és azok is a legegyszerűbbek... Rakott krumpli, Paprikás krumpli, Milánói, Krumplis tészta, Túrós tészta, Chilis bab, Sült hús...stb.


Szeretnélek titeket megkérni, és ha van rá időtök, hogy írnátok-e nekem tényleg nagyon gyors, könnyű recepteket, amiket kb 1-1,5 óra alatt el lehet készíteni!?


Mindenfélét szívesen várok, akármennyit! 3hétig szükségem lenne rá, no persze utána meg már bele is tanulnék ;-)

Holnap mennénk megvenni a hozzávalókat, meg a legalapvetőbb dolgokat (hűtő újratöltés)


A segítségeteket előre is köszönöm! :-)


2011. okt. 10. 23:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Vegyel egy ősrégi szakacskonyvet (internetes aprohirdetesben pl., vagy teszveszen, vagy konyvtari kiszórásból, vagy végy kolcson valakitol, es fenymasolj ki belole, stb.), és abbol nezd ki a fozelekekekt, leveseket, sulteket, martasokat, salatakat. Ezek legbonyolultabbika is egyenkent 10-15 perc alatt megvannak.

Döntsd el Te, hogy melyik all kezre Neked.

2011. okt. 10. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
79%

IRok Neked addig is egyet.

Zöldborsófőzelék? Csinalj rantast (libazsirbol egeszseges, olajbol nem), azt öntsd fel vizzel, tégy bele zöldborsót (nyersen vagy fagyasztva), sót, écesítőt/cuktor, ízlés szerint szárított fűszereket (petrezselyem, oregano, kapor, zeller), ezekbol legalabb egyféle kell, es ha csak egyfélét akarsz beletenni, akkor az a petrezselyem kell legyen.

Ha összerottyan az íze, es puha a zoldborso, akkor kesz! Kostolgatni kell, hoyg jó-e a fuszerezes, só, cukor megfelleő arányú-e. Összesen 15 perc.

Feltét lehet mondjuk hal. Végy pontyszeletet, sóval dorzsold be, és serpenyoben felforrositott vajon, zsirban vagy olajban (olaj nem egeszseges) mind2 oldalát 1-1- percig süsd át. Szedd ki tányérre, ha olajos, akkor "Szilviára".

Ez 5-6 perc.:)

Jó étvágyat!

2011. okt. 10. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
56%

Sajtos húsi


Csirkemellet sózol borsozol kiolajazott tepsibe fekteted rá tejföl vagy joghurt reszelt sajt lefedve 30 percig sütöd az utolsó pár percre vedd le a fóliát.


Túróval töltött gomba


túró, sajtkrém, só, bors elkevered

közepes gombit meghámozol kiveszed a tönkét kicsit sózod bele a túró, rá reszelt sajt lefedve 20 25 percig sütöd.


Kolbászos leves


1 szál kolbászt 1 adag felkarikázott leves zöldséget

tegyél fel főni, leveskocka, só, bors, pirospaprika, egész bors mikor megfőtt a zöldség

1 lecsöpögtetett lencse vagy bab, csicseriborsó konzervet adj hozzá.


Tojásos krumpli


2 krumplit, 1 hagymát kockáz fel forró olajban 3 percig süsd szed tűzálló tálba öntsd le 2 felvert fűszerezett tojással.

2011. okt. 10. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

paradicsomos húsgombóc

darálthús,hagyma,só,bors,1 tojás,rizs.ez összekevered,és gombócokat csinálsz.Egy lábasban tegyél kis sós vizet forralni,de csk annyi vizet ami majd ellepi a gombócokat.Ha forr a víz akkor te bele a gombócokat,és hagyd főni.majd tegyél bele sűrített paradicsomot vagy paradicsom levet(vagy mindkettőt,ha úgy szereted)izesísd sóval,cukorral,és főzd tovább.Ha megfőtt a gombóc akkor csinálj rántást,és öntsd össze.Egy kicsit főzzed még ,és kész is van.Utólag is lehet sózni vagy cukrozni(ki hogy szereti) Főt krumplival tálalható vagy sima kenyérrel.

2011. okt. 11. 01:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

3-4 dkg teavajat(!!!!) felolvasztani nyeles serpenyőben.


10-15 dkg karfiolt apró virágaira szedni, es beletenni a forró vajba, es fakanallal kevergetni, megforgatni.


2 db virslit hosszában 3felé vágni, és srégen a lapos részét is bevagdosni, mint a kolbászféléket, amiket sütni szoktunk. Lefektetni a serpenyő aljára, ha már kicsit megpirult az alja, akkor megforditani.


Karfiolt annyit tehetunk bele, amennyi leér a serpenyő aljára, nem tornyozzuk.

Ízlés szerint zöldfűszereket szórhatunk rá.

Ha minden megpirult egy kicsit: készen van. Tálaláskor lehet rá szórni reszelt sajtot, csinalhatunk mellé tartármártást, vagy ehetjük mustárral, tormával.

10-15 perc az egész.

Jó étvágyat!

2011. okt. 11. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Nokedli:

Lisztet, vizet, tojást, sót kutyulj össze (nem kell nagyon kidolgozni, épp csak összekavarni) annyira, hogy olyan masszát kapj, amit gyúrni, nyújtani nem lehet, mert folyik, de palacsintatésztánál jóval sűrűbb legyen! (Szóval, nokedlitészta sűrűségű. :-D)

Ezt nokedliszaggatóval szaggasd sós, forrásban lévő vízbe! Várd meg, míg feljön a víz tetejére a galuska és szűrővel szedd ki, mosd át!

Na, erre tehetsz pirított szalonnát, pirított hagymát, sült sonkakockát, tojásrántottát, vagy valamilyen pörkölt vagy sült mellé köretként tálalhatod.


Sztrapacska:

Ugyanaz az eljárás, mint az előbb, csak még a tésztába reszelj bele pár nyers krumplit (a kis sajtreszelőn mondjuk)! Erre tehetsz túrót, sült káposztát, juhtúrót, szintén szalonnát, hagymát, bármit.


Rizs:

Kevés zsiradékon "piríts" meg egy bögre rizst! (Azért írtam idézőjelbe, mert nem kell barnulásig sütni, csak hevíteni pár percig, hogy utána pergős legyen.) Öntsd fel 2 (ugyanazzal a bögrével mért) meleg vízzel! Tegyél bele fél evőkanál sót! Néha kavard meg, de mikor már látod, hogy duzzad és issza a vizet, vedd le a lángot nagyon kicsire, fedd le a lábast és ne piszkáld, ne kavard! Mikor már nem látsz rajta vizet egyáltalán, akkor zárd el! Még hagyd pihenni lefedve vagy fél órát, addig is puhul magában!

Ehhez keverhetsz főtt sárgarépát, borsót, kukoricát, petrezselymet. Fasírthoz, sülthöz, pörkölthöz köretként is adhatod magában.


Tésztát tudsz főzni. Abból is számtalan egyszerű kaját alkothatsz! Nem csak túrós, hanem mákos, diós, tojásos, krumplis, sonkás, sajtos-tejfölös tésztát.


Rakott "ez, az, amaz":

Főzz rizst, csinálj darált húsból pörköltet (zsiradék, hagyma, só, darált hús, pici víz, pirospaprika, petrezselyemzöld, bors), keverd össze a rizzsel.

Főzz vagy zöldbabot vagy karfiolt vagy kelkáposztát sós vízben és egy tepsi alját béleld ki valamelyikkel, halmozd rá a rizses húst, fedd be a maradék zöldbabbal, kend le tejföllel, szórd meg reszelt sajttal és süsd egy fél órát!


Rántott "ez, az amaz":

Panírozz be bármit (csirkeszárny, csirkemáj, kiklopfolt karajszeletek vagy tarjaszeletek, főtt karfiol, főtt brokkoli, gomba, sajt, patiszon, tök, cukkini, stb)(liszt, tojás, zsemlemorzsa), forró olajban süsd ki!

2011. okt. 11. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!