Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Mit csinálja a krumplival...

SOS! Mit csinálja a krumplival, egyszerűen nem puhul?

Figyelt kérdés

Nem értem mi van!!! Rakott krumplit csináltam csak a krumplit nyersen felkarikázva tettem a tepsibe. Letakartam alufóliával. Most először csináltam így,de biztos utoljára!

Már 4óra óta sütőben van,és a krumpli még mindig nyers,a férjem meg mindjárt itthon van!!!


2011. okt. 11. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Tegyél még rá tejfölt egy kis vízzel és étolajjal keverd össze. Nincs folyadék/gőz/ amitől megpuhulna.
2011. okt. 11. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Tégy alá egy kevés vizet. Máskor főtt krumpliból csináld. Ha bármikor tesiben nyers krumplit akarsz sütni,akkor mindig tegyél alá vizet.
2011. okt. 11. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

oO"

a rakott krumplit főtt krumpliból szokták csinálni, honnan jött az ötlet, hogy nyersen raktad be?

2011. okt. 11. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Tudom hogy főtt krumpliból szokták,ez egy hirtelen ötlet volt,most már rájöttem hogy egy nagyon rossz ötlet!

Köszönöm a segítséget!

2011. okt. 11. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Két evőkanál olajon két evőkanál lisztet kezdj el keverni,majd kezd el felönteni annyi tejjel,hogy közben palacsinta sűrűségű krémet kapj.Folyamatosan kell keverni,nehogy lekapja,ha elérte a kellő sűrűséget,zárd el,jó bele és ha van még tejfölöd,azt is tehetsz bele.Én egy kis dobozzal szoktam.Ezzel meglocsolod a rakott krumplit,segít megfőni a krumplinak.Leírva hosszúnak tűnhet,de két perc az egész.
2011. okt. 11. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
bocs...nem jó kell bele,hanem só :)
2011. okt. 11. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Ne emézd magad, sokan szokták így csinálni, de több folyadékkal.
2011. okt. 11. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm aranyosak vagytok,végre kész van!
2011. okt. 11. 19:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Én mindig nyers krumpliból csinálom, szerintem sokkal finomabb a végeredmény...

Kevesebb a meló is vele, csak hosszabb ideig (kb 1,5 óra) kell sütni tejföl, fűszer és víz keverékével, hogy meg tudjon puhulni.


Szóval ez egy jó ötlet volt a kérdezőtől, csak a megvalósítás volt így először nehézkes.

2011. okt. 12. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!