Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Áfonya mártás? Rántott camambe...

Áfonya mártás? Rántott camamberthez? Hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2011. nov. 16. 14:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmi extra, áfonya lekvárt vagy dzsemet veszek, és azzal szolgálom fel. A vadhúsokhoz is így tálalok.
2011. nov. 16. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Áfonyamártás


Hozzávalók:


* 20 dkg áfonyalekvár

* 1 pohár tejföl

* 2 evőkanál liszt

* 1 csipet só

* 5 dl víz


Elkészítés: A lekvárt a vízzel felforraljuk, simára keverjük, majd besűrítjük tejfölös-lisztes habarással.

[szerkesztés]



Áfonyamártás 2.


Hozzávalók:


* 40 dkg áfonyaíz,

* 0,5 dl vörösbor,

* 1 db citrom,

* 20 dkg borízű alma,

* ízlés szerint cukor és só.


Elkészítés: A megtisztított almát lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, így nem barnul meg. Az áfonyaízt szitán áttörjük, majd a lereszelt almával jól elkeverjük.Cukorral és sóval ízesítjük, majd vörösborral mártás sűrűségűre hígítjuk. A fogások közötti ital azonos a mártáshoz használt vörösborral.

[szerkesztés]



Áfonyamártás 3.

(konyakos)


Hozzávalók:


* 40 dkg körte,

* 1 db citrom,

* 1 dl vörösbor,

* 40 dkg áfonya,

* 5 cl konyak


Elkészítés: A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk.

[szerkesztés]



Áfonyamártás 4.

(vörösboros)


Hozzávalók:


* 1 fej lilahagyma,

* 1 evőkanál reszelt gyömbér,

* 1 evőkanál olíva olaj,

* 2 dl vörösbor,

* 3 evőkanál áfonyalekvár,

* 1 kávéskanál mustár,

* 5 dkg vaj,

* só, őrölt bors ízlés szerint.


Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelni, hozzáadni a vörösbort, a gyömbért, mustárt. Erős lángon állandó keverés mellett felére főzni. Majd hozzáadni az áfonyalekvárt, sóval, borssal ízesíteni, végül hozzákeverni a vajat. Amikor jól összefőtt, mixerrel pépesítjük. A fogások közötti ital azonos a mártáshoz használt vörösborral.

[szerkesztés]



Áfonyamártás 5.

(majonézes)


Hozzávalók:


* 2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható),

* 2 alma,

* 2 dl majonéz,

* 1 dl tejszín,

* 1 dl vörösbor,

* 2 szem összetört szegfűszeg,

* mustár, cukor, só és őrölt fehér bors ízlés szerint


A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sűrű, pépes lesz. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínből vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hűtőszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele.

2011. nov. 16. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
én csak egy picit higítom az áfonyalekvárt és mehet a sajt mellé. (imádom)
2011. nov. 16. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!