Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Komcsiszusi, avagy te hogyan...

Komcsiszusi, avagy te hogyan készítenél sushi-t vagy legalábbis sushi utánzatot csakis olcsó, bolti, lehetőleg mindenki számára ismerős hozzávalókból, egyszerű módszerrel?

Figyelt kérdés

Onnan jött az ötlet, hogy olvastam egy történetet, hogy valaki az NDK-ban nyitott egy japán éttermet. Németországban ki fogják adni megfilmesítve "Sushi in Suhl" címen.


Én a következőt találtam ki:


-rizsnek a legolcsóbb bolti "B" rizs, sokáig főzve, hogy nyákos legyen és tapadjon


-szintetikus ecet rizs-ízesítőnek


-hínár helyett káposztalevél vagy salátalevél



Tölteléknek:


-Rántotta sütése, majd keverése ecettel és egy kis égetett cukorral (tamago utánzat)


-Uborkasaláta-lé készítése, ebben uborka, hagyma és retek áztatása


-Halrudacska sütése, majd a panír lefejtése. A hal kihűtése, majd tölteléknek berakása, a panírból pedig kaviár-utánzat lesz a tetejére


-Wasabi helyett ecetes torma


-Szójaszósz helyett (amennyiben kéznél van ilyesmi), egy régebbi sülthús alatt maradt tepsilé bekeverve egy kis cukorral és ecettel.



Szerintetek finom kaja lenne? Ti milyen hozzávalókból csinálnátok olcsó, egyszerű sushi-t?



2012. febr. 14. 00:08
 1/4 tetro ***** válasza:
53%
hát ez brutálisan hangzik... :D
2012. febr. 14. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
utálom a nyers halat, nem is egészséges, ilyen olyan férgek lesznek tőle a beleidben
2012. febr. 14. 04:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Béla211 ***** válasza:

Ez tetszett nagyot nevetem rajta.

Én mivel a rizst kilöted meg próbáltam másban gondolkodni:D

És a grízre jutottam össze keverném egy kis túróval és grízt tennék bele úgy állni hagynám h formálható legyen:D

Én is sima ecetet használnék.

lazac meg tonhal helyet a legolcsóbb olajos a halt használnám szardínia az általában.


Nagy levelű sóskát használnék hínár helyett amit beletennék egy két másolt percre lobogó vízbe h könnyeben lehessen fel tekerni.

Wasabi helyett ecetes torma

Szója szósz helyet az olajos hal levébe tennék jó sok sót meg ecetet és egy kis vörösbort h meglegyen a színe:D:D Hát abban h finom lenne abban azért kételkednék:D

2012. febr. 14. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát őszintén szólva ez a recept se nem olcsóbb se nem egyszerübb mint egy sima sushi :D sokkal többet kell bajlódni vele
2012. ápr. 6. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!