Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A süllő, lepényhal és pisztrán...

A süllő, lepényhal és pisztráng közül melyik a legfinomabb?

Figyelt kérdés
És melyik a szálkamentesebb? Ti melyiket választanátok?
2012. febr. 16. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a pisztráng .
2012. febr. 16. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
én a süllőre szavazok, utána jön a pisztráng.a lepényhal nekem nem jön be.
2012. febr. 16. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigieket! Miért nem jön be a lepényhal?
2012. febr. 16. 16:59
 4/10 anonim ***** válasza:
73%

Nekem egyértelműen a süllő (vagy fogas) jön be. Finom, kellemes, lágy húsa van, nincs túl erős hal íze. Szálka szinte csak az uszonyánál, és a "gerince".

Egyszer kóstoltam pisztrángot, abban irtó sok volt a szálka.

2012. febr. 16. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

♦ Aranydurbincs füstölt kolbászos fregolával,

feketekagylóval, magyaros hallével

2 550 Ft


Lepényhal rákhússal, grillezett pritaminpaprikával,

petrezselymes burgonyával, rák bisquittal körítve

2 450 Ft


♦ Süllő zöldséges rösztivel, tejszínes póréhagymával

és magos mustármártással

2 550 Ft


Egészben sült pisztráng mandulás zöldbabbal

2 450 Ft


Az évi 1x-i éttermi kajálásról van szó, kizárólag féláron, torkos csütörtökön...

Ott van még az aranydurbincs is, de nem tudom, hogy kell enni a fekete kagylót, beégni meg nem akarok...

Egyelőre a süllőre szavazok :)

2012. febr. 16. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:

nekem a lepényhal túl "tengerízű", de a rákkal pl semmi bajom, nagyon szeretem. lehet, hogy azt választanám, ha már féláron lesz...:)

a kagylótól rosszul vagyok, ehettem volna annyit, amennyit akarok, de egy kóstolás és bocsi , de egy hányás után soha többé.

sum sum, maradok a fogasnál vagy pisztrángnál. nagyon ígéretes fogásoknak tűnnek:))

2012. febr. 16. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
az első fogás nekem nagyon zanzásított.durbincs, kolbász, feketekagyló, magyaros hallével...hát még ilyet nem ettem, de azt hiszem ki is marad az életemből.
2012. febr. 16. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 mustafa33 ***** válasza:
100%
4-es, ha a pisztrángodban sok volt a szálka, akkor jól átvertek, valami fehérhalat kaptál. A pisztrángban csak a gerincen levő szálkák vannak, amiről szépen két mozdulattal le lehet fejteni sa húst, úgy hogy a pisztráng teljes csontváza egyben marad. Persze, ha a "szagember" jól megirdalja, mert úgy tudja az mindem halra érvényes, akkor a felaprított szálkát nehéz kiszedni. A pisztráng irdalását, csakis a sütés végett, mindig úgy kell elvégezni, hogy csak a bőrt és a húst fél mélységbe vágja, de semmi esetre sem vágja el a szálkákat, vagyis a bordákkal - szálkákkal egy irányban (srégan hátrafele lefele 75°) .
2012. febr. 17. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 mustafa33 ***** válasza:
100%

A pisztrángot két villával kel enni, nem egy kés egy villa. Először levesszük a "szárnyakat", azután egyik villával megfogjuk az oldalcsíkjánál (érzékelő csík, látható a bőrön, a fejtől a farokig húzódik) a fej felőli részen, a másik villát mellé tesszük és srégan hátrafele lebotjuk a húsát (a csíktól felefele srégan és a csíktól lefele srégan). Néhány apró Y szálka marad a hátában.

(pisztrángos vidékről való vagyok, más hal nincs becsben)

2012. febr. 17. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A pisztráng nem szálkás és egyben az egyik legfinomabb...illetve szálkás, de a legkönyebben eltávolítható...múlt héten 2x is ettem...isteni volt.
2012. febr. 17. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!