Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eddig sem volt önbizalmam...

Eddig sem volt önbizalmam palacsintasütés ügyben, de ma végképp elment az összes kedvem. Minden a recept szerint csinálok, mégsem tudok vékony és könnyű palacsintát sütni. Mi a titka a fenti tulajdonságokkal rendelkező palacsinta készítésének?

Figyelt kérdés
2012. márc. 10. 17:58
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%

Én sem tudtam még soha jó palacsintát csinálni, ezért inkább átálltam a mini palacsintára.

[link]


Ez mindig sikerül. A "rendes" palacsintát meghagyom másoknak, és ha esetleg nekem is hoznak belőle, az még jobb. XD

2012. márc. 10. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim válasza:
26%
Kezdjük a palacsinta sütőnél, minimum Tefal, e nélkül nem kell álmodni ultravékony palacsintáról, bár nem értem mi a jó benne az hogy 500 db után sem lakom jól vagy mi. Én inkább 0.5-1 cm-es tésztát csinálok oszt neee lehet enni xD
2012. márc. 10. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
51%
tej, nem víz és sok tojás
2012. márc. 10. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
70%

Ha a palacsinta-sütőbe sok tésztát öntesz, már nem tudsz vékony palacsintát sütni. Én a normál palacsinta-sütőbe a kisfejű levesmerő kanállal mérem, de azzal is csak annyit, hogy a kanál nincs tele, kb. 1 cm-rel kevesebb, amit beleöntök a serpenyőbe. (Remélem, elég érthető voltam). Ha ezt a mennyiséget addig forgatod a serpenyőben, hogy teljesen belepte a serpenyő alját, akkor az már nem marad vastag.


2 db. tojást habosra kavarok egy csipet sóval és egy csipet cukorral, majd kb. 2,5 max. 3,0 deci tejet apránként adagolva hozzákeverek, és szintén a lisztet is apránként adagolva és símára kavarva. (Sosem mérem) Annyi lisztet adagolok hozzá, hogy olyan állagú legyen, mintha közepes lágyságú-keménységű nokedlitésztád lenne. Ehhez adok szintén apránként további 3,0 - 3,5 deci tejet, annyit, hogy a palacsinta-sűrűséget megkapjam.

Ha egy kicsit hígabbra sikerü, nem gond, hagyni kell állni, hogy a liszt egy kicsit "kidolgozza" magát, ezáltal sűrűsödik. Az sem baj, ha egy kicsit sűrűbbre sikerül összeállítani, ha majd állt, mutatja, hogy mennyi tejjel kell pótolni. Végeredményben kb. 7,5 - 8,0 deci tej + 2 tojás, és amennyi lisztet felvesz. Ebből lesz 10-12 db. palacsintám.

Ne add fel, sikerülni fog! Gyakorolni kell, utána már neked is gyerekjáték lesz.

2012. márc. 10. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Teflonban csak vastagot tudsz. Ha olyan strandos palacsintát akarsz, akkor szódavíz és vékony pléh sütő.
2012. márc. 10. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
52%

3/4 tejmerőnyi tészta egy rendes nagy sütőbe.

És tej helyett szóda, legalább részben.

2012. márc. 10. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
52%
2012. márc. 10. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
13%

18,19 vagyok.

Teflont használok, és ha akarom, (és esetleg mákkal tölteném), feltekert állapotban megszámolhatnám a mákszemeket.

Egyébként én a tejre esküszöm! Vízzel a nokedlit kavarom.

Ízlések és pofonok!!!

2012. márc. 10. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
61%

Régi, hagyományos palacsintasütőben /semmi teflon, sicc!/ sütöm a palacsintát. Éppen ma sütöttem kettőnknek 12 darabot.

Így készítem: A hozzá szánt liszthez teszek egy ici-pici sót, 2-3 vailiás cukorot /nem szeretjük az édeset/, a közepébe egy egész tojást és annyi szódavizet, hogy sűrű de csomómentes legyen. Ezt az masszát higítom fel olyanra, hogy szép vékony palacsinták legyenek belőle. Teszek bele egy evőkanál olíva olajat. Tejet soha nem teszek hozzá. Felesleges, csak a leragadást segíti elő. Én zsírt használok. Tehát a füstölgőre hevített, kevés zsírral ellátott serpenyő közepére öntöm a masszát és egy gyors mozdulattal elosztom a palacsintát a, hogy kerekek legyenek. Ha az első netán leég, semmi baj, a következő általában már nem fog. Tölteléket kedved szerint tehetsz bele.

2012. márc. 10. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
73%
én is tejjel csinálom, de szerintem te a piacira vágysz, és az vízzel készül.
2012. márc. 10. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!