Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Hogyan kell finom gofrit készíteni?


 2008-04-19 22:20  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Gofri receptek:
[link]

A válasz 61%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2008-04-20 07:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem azt kérdezte a kérdező, hogy hol talál gofri recepteket, hanem hogy HOGYAN kell finomat csinálni!!

- Az első és legfontosabb, a jó recept.
- A második, hogy rendesen megsüsd, már kezdjen pirulni, mikor kiveszed. Ettől lesz belül puha, kívül ropogós :)
- A harmadik, hogy rácsra tedd, hogy a gőz tudjon távozni belőle - ha egymásra pakolod a gofrikat, akkor gumiszerű lesz, és teljesen elveszti a ropogósságát.
- És persze tálald finom pudinggal, dzsemmel, tejszínhabbal :D

Nekem ez a recept vált nagyon be:

Ropogós goffri:
12,5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, fél citrom héja

A hozzávalókat jól kikeverjük. Kb. 10 db-ot kapunk.
Kívül ropogós, belül puha.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2008-04-20 11:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Keverj össze banánt, sót és majomagyat ribiszkeszörppel és áztasd be Bioponba!

Majd a napon szárítsd ki jó alaposan!

A válasz 9%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 29%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2008-04-20 14:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
egy gofri sütöben dolgoztam diák koromban. és én tudom a titkát miért nem lesz olyan otthon mit amilyen nálunk volt. két ok az egyik mi kb 30-40 litert állítottunk elö egyszerre, a másik nagyon magas höfoku volt a sütö, kb mint egy vasaló, mert mikor hozzá ért a karunk kapásbol meg égett. mondta a fönököm hogy probálták otthon a receptet szülinapi mennyiségre redukálni és otthoni gépben megcsinálni de nem ment, nagyon rossz lett.

viszont németországban lakom most, és itt találtam egy bolti gofri port amit csak tejjel kell összekeverni és mehet az otthoni sütöbe, na az is nagyon fini lesz, de még sem olyan mint ahol dolgoztam.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2008-04-20 16:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is sokáig kerestem az igazit... :-) amióta megvan a recept, azóta jól is sikerül a goffrim. A jégbüfésre hasonlít igazán, nekem az a kedvencem.

15 dgk liszt
2 tojás (fehérje-ságrája külön-külön felverve)
2 dl tejszín vagy tej
csipet só
2 evőkanál cukor
1 sütőpor

A tojássárgát a cukorral majdnem fehéredésig vered, majd a szintén kemény tojásfehérjékkel összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütőbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütőfüggő. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütőpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.

A válasz 95%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont 2008-04-27 16:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

# 6/13Időpont 2008-04-27 22:32 Privát üzenet
ezt a majomagyasat én is kipróbálom egyszer

A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2008-09-20 20:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
xd

A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 42%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2008-09-20 20:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
talán igy akarta irni: A tojásFEHÉRjét a cukorral majdnem fehéredésig vered,/sárgáját cukorral nehéz fehéredésig verni.../ majd a szintén kemény(??) tojássárgájával összedolgozod. Egy tálba liszt, tej, majd bele a tojásos massza. Ezt forró goffrisütőbe teszed és kb. 4-5 percig sütöd, de ez sütőfüggő. Tényleg isteni lesz! :-) Ja vigyázz, hogy ne túl sok tészta menjen egy adagba, mert a sütőpor egy kicsit feléleszti a tésztát és kifolyhat.

szerintem az egy cs. sütöpor sok ehez az alap mennyiséghez.. s akkor nem fog kifolyni.:)

A válasz 6%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 35%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont 2009-04-30 11:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Álljál neki és kezd a sárgáját cukorral robotgéppel verni. Kb 5-6 perc után meg fogsz lepődni, majdnem teljesen kifehéredik. Látom nem vagy gyakorlott a konyhában. :)

A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2009-04-30 11:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Semmiből valami? Kérlek írjatok olyan recepteket amihez alig kell hozzávaló és mégis finom ételt lehet belőle készíteni.
Hogyan kell finom zöldbabfőzeléket készíteni?
Borsóból milyen finom ételt tudnék készíteni borsófőzeléken kívül?
Valamilyen finom tésztát vagy salátát szeretnék készíteni. Mit ajánlanátok?
Hogyan lehet finom fondant készíteni? És mivel tudnám színezni? A fondantból lehet kis virágokat csinálni?
Hogyan kell igazán finom rántott húst készíteni?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu