Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sárgaborsóból mit lehet még...

Sárgaborsóból mit lehet még csinálni a levesen és főzeléken kívül?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 22. 16:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam belőle salátát, vagyis zöldségek társaságában beleteszem majonézes alapba, anyukám még bele szokta tenni a húsmasszába is amiből fasirtot süt, nagyon finom az is:)))

De van egy ilyen receptem is:

Csípős sárgaborsó

Hozzávalók:

# 25 dkg sárgaborsó

# 4 dkg füstölt szalonna

# 1 fej hagyma

# 4 gerezd fokhagyma

# 1 marhahúsleves-kocka

# 1 evőkanál Erős Pista

# só

# bors

# kömény

# 1 fél citrom leve


Elkészítés: A borsót áztassuk be egy északára. A felkockázott szalonnát pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Pirítsuk kicsit, sózzuk. Adjuk hozzá a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és öntsük fel körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon, időként kevergessük, mert könnyen leragad. 20 perc alatt főzzük készre. Ha puha, keverjük bele a fűszereket, és még 1 percig főzzük.

Remélem adtam ötleteket

2008. ápr. 22. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy fincsi változat:)


Paradicsomos sárgaborsó

Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó

1 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 db közepes sárgarépa

1 db paradicsom

1 db citrom leve

1 fél leveskocka

1 evőkanál paradicsompüré

bors

bazsalikom


Elkészítés: A borsót beáztatjuk egy északára. A hagymát, fokhagymát, paradicsomot apróra vágjuk, a répát lereszeljük. Olajon megdinszteljük a fokhagymát, hagymát, és kicsit megsózzuk. Hozzáadjuk a répát és a paradicsomot. Ízlés szerint borsozzuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük körülbelül 5 dl vízzel. Az elfőtt levet kis adagokban pótoljuk, hogy a végére elpárologjon - így nem kell később sűrítenem. Amikor puhára főtt, hozzáadjuk a paradicsompürét és a bazsalikomot. Ha nem elég citromlével, borssal ízesítjük.

2009. máj. 27. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ságaborsófasirt


25 dkg sárgaborsó

1 fél citrom leve

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

3-4 evőkanál liszt

1 tojás

1 evőkanál erős paprika krém

ételízesítő

egész bors

petrzselyem

Elkészítés:


A borsót áztassuk be egy északára. A citrommal és a borssal sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük pépesre. Kevergessük, mert leragad. Mikor kihűlt, turmixojuk össze a zöldségekkel és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a tojást, és dolgozuk el annyi liszttel, hogy formálható maszát kapjunk. Két teáskanállal formáljunk kis adagokat, majd forró olajban pár perc alatt süssük ki.

2010. febr. 2. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!