Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy bizonyos krumplisaláta...

Egy bizonyos krumplisaláta receptet keresek, segitene valaki?

Figyelt kérdés

Régebben (sok éve egyszer) ettem vendégségben egy krumplisalátát, ami nagyon izlett.

(Az illetöt nem tudom megkérdezni, mert már nem él).


Most eszembe jutott, mert ebben a melegben szivesen elkésziteném, csak a recept hiányzik.


Amire emlékszem: a fött krumpli kis kockákra volt vágva, a hagyma - nem tudom hogy nyers vagy sem - szintén.

Az egész alig volt savanyú, és tejföllel volt elkeverve. (Majonéz egész biztos nem volt benne, mert az illetö allergiás volt rá.) Az egésznek volt valami különleges aromája, és arra nem tudok rájönni, hogy mi lehetett.


Ha valaki ismeri ezt vagy hasonló receptet, megköszönnném, ha megosztaná velem.



2012. jún. 30. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Leírom neked, ahogy én keszítem a krumplisalátát.héjában megfőzöm a krumplit, ha puha hideg vízben kihűtöm.

kockákra vágom. lilahagymát szelek félkarikára.1 kiló krumplihoz 2-3 közepes hagyma.

csinálok egy sós-cukros ecetes finom saéátalevel és beleteszem a krumplit és a hagymát. egy éjszkán át ebben a lében éll, a krumpli átveszi a finom lé ízét.

másnap kettéveszem, mert szeretjük így, ahogy van, de a másik feléből leszűrve csinálok majonézes krumplit. figyeltem a kérdésedre, tudom, hogy nem ezt szeretnél, de

a leszűrt hagymás krumplit simán tejföllel is el lehet keverni. egy kis őrölt bors, esetleg egy kis morzsolt tárkony mehet rá, az nagyon illik a savanykás krumplihoz.

próbálkozhatsz még fűszerekkel, talán egy kevés kapor,egy kis bazsalikom,mustár, amire emlékszel, de lehet, hogy így is megtalálod a kedvedre való fűszerezést.

Szerintem megér egy próbát, valamelyik biztosan bejön neked is.

üdv.

2012. jún. 30. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ki fogom próbálni.
2012. júl. 1. 09:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Végül is a recepted alapötletéböl kiindulva igy készitettem el.

A hagymát kb 1 cm-es kockákra vágva só, borecet, bors keverékéböl készült lébe tettem.

A krumplit - mivel csak újkrumplit kaptam, megpucoltam, kb. 2 cm-es kockákta vágva sós vizben megföztem, de csak annyira, hogy ne essen szét, leszürtem és még melegen a hagymához kevertem, letakarva egy órát érleltem. Utána 2 dl tejföl és 1,5 dl joghurt keverékével leöntöttm, öszekevertem, és kihütöttem.


Az eredmény elég jól közelitette azt, amire emlékeztem és a családnak is izlett.


Azzal, hogy a hagymát erösebben ecetes lében pácoltam, hamarébb átvette az izét, és a krumpli meg felvette utána az összes lét. Mivel nem lett volna elég idöm délig a te módszereddel érlelni, igy is sikerült elérnem, hogy ne legyen iztelen.


Még egyszer köszönöm a segitségedet.

2012. júl. 1. 13:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült összehozni:) valóban nagyon jó a krumplinak, ha érik a páclében, mert nagyon ízletes lesz.

gratulálok:)

2012. júl. 1. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!