Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül a salátafőzelék?

Hogy készül a salátafőzelék?

Figyelt kérdés
2008. máj. 13. 11:02
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom:

4 db fejes saláta, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 csomó kapor, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 1/2 db citrom, 3 dkg cukor, só.

A salátafejeket alaposan megmossuk, ha a torzsa része erősebb, akkor kivágjuk, majd a fejeket nagyságuktól függően 4-8 darabra vágjuk.

Ezután kevés vízben tesszük fel főni, majd megsózzuk. Fedővel letakarva mérsékelt tűzön pároljuk.Megsózzuk. Jól forrald el a vizet, csak kevés maradjon alatta, különben híg lesz. Közben rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot. A rántást a tűzről levéve a hideg tejjel simára keverjük, és ezzel a főzeléket besűrítjük. Beleöntjük a tejfölt. Jól elkeverjük, és még néhány percig forraljuk.

citromlével és egy kevés cukorral ízesítjük.

2008. máj. 14. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!