Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ehető-e a tiszai kagyló?

Ehető-e a tiszai kagyló?

Figyelt kérdés
Buék mindenkinek! A szilveszteri beszélgetéskor felmerült a beszélgetésünk során,hogy a nyáron a Tisza mellett Mindszenten a strandon sok kagylót szedtünk---a kérdésem: megfelelően elkészítve ezek ehetőek vajon?
2013. jan. 1. 21:07
 1/2 anonim ***** válasza:
Más kérdésekben azt írják, hogy sem a tavi, sem a dunai nem ehető. Ebből az következik, hogy a tiszai sem. Ha ehető lenne, akkor a magyar víziállatos receptek között nemcsak halak szerepelnének, valamint rákok és békák, hanem kagylók is.
2013. jan. 1. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 duducika válasza:
Magyarországon, Szerbiában él egy népcsoport,(...) akik eszik. Forró vasplatnira helyezik, ha szétnyílik, kerek késsel kiszedik a belsejét, visszateszik, kicsit még sütik, de fél percre, mert megég. Mustárral mártva. Vagy levágják a kiszedett kagylóbél oldaláról ami nem odavaló, és fazékba rakva pörköltet is főznek belőle.
2013. jan. 3. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!