Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gombához értők! Tárkonyos...

Gombához értők! Tárkonyos gombaragulevest a lent felsoroltak közül melyik gombá (k) ból lenne ideális elkészíteni?

Figyelt kérdés

Van itthon egyenként 120g:

- vargánya

- ízletes vargánya

- rókagomba

- laskagomba

- barna gyűrűstinóru,

valamint 250 g csiperke.


Melyik gombák lennének a legideálisabbak a raguleves elkészítéséhez? Túl sok nem fog kelleni, egy-két főre főzöm csak, szóval a grammok miatt ne aggódjatok :)


Esetleg ha van valakinek jól bevált receptje, azt megköszönném (interneten én is találtam sokat, de az mégis más, ha valaki megírja a nagyi titkos receptjét ;)



2013. febr. 1. 11:43
 1/4 bumbi02 ***** válasza:
Sajnos nem szolgálhatok a nagyi titkos receptjével, de én a rókagombát és/vagy a vargányát ajánlanám:)
2013. febr. 1. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Végül is abból készítettem, és nagyon finom lett :)
2013. febr. 1. 17:37
 3/4 bumbi02 ***** válasza:
Rókagombából, vargányából rosszat nem lehet csinálni(: Jó kis tejszínes rókagombamártás, vagy egy mascarpone-s vargánya mártás csirkéhez:)
2013. febr. 1. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Főzős Laci ***** válasza:

Általában a csiperkére értik(barna csiperke is)ezeket a recepteket.De jó hozzá a vargánya,laska,szegfű gomba,és még sok másféle gomba is.De azokat mind be kell vizsgáltatni piaccsarnokokban!Amik a legtöbb nagyáruházban kaphatók,azok jók,sőt vannak úgy nevezett:gomba-mixek is.Ezek többféle gombából vannak összeválogatva,1 levesnyi mennyiségű.A tárkony döntő részét a leves főzésének a végén kell beletenni,mert így érvényesül az íze.Én a fehér-levest jobban szeretem,mint a piros paprikás alapút.

Hajrá,és jó étvágyat!

2013. márc. 2. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!