Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pizzatésztát milyen receptbő...

A pizzatésztát milyen receptből csináljátok, és mennyi lesz belőle?

Figyelt kérdés
Köszi a segítséget
2013. márc. 26. 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Ebböl a mennyiségböl 2db 32cm es vastag tészta lesz .


Pizza Hut Pizza tészta


Hozzávalók

40 dkg liszt

2,5dkg élesztő

2 szem kockacukor

1kis kanál só

2evő kanál olaj

2dl langyos tej

A meglangyosított 1dl tejben feloldunk 2szem kockacukrot, 2,5dkg élesztőt

40dkg finomlisztet a tálba szitálunk, a közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az

Az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. a massza tetejét is meg szórjuk, lisztel.

15-20 perc múlva hozzáadunk 2evő kanál olajat 1 kis kanál sót 1dl langyos tejet.

Jól kidolgozzuk, a tésztát 60 percig kelesztjük: Ha meg kelt pizza formába tesszük és 170 C _ón

30- 40 perc alatt készre sütjük.

A liszthez tehetünk pizza fűszer keveréket.

A széleibe jól olvadó sajtot hajtogathatunk.

2013. márc. 26. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Ebből 2 db 32 cm-es vékony pizza lesz:

Pizzatészta

Hozzávalók:

• Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz

• 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)

• 1 dl tej,

• 1 kávéskanál cukor,

• 2 dkg élesztő,

• 40 dkg finomliszt,

• 1 kávéskanál só,

• 4 evőkanál olaj,

• 1 dl langyos víz

• liszt a formázáshoz,

• olaj a kenéshez

Elkészítés:



1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beleszórjukk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).


2. A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és lefedett műanyag dobozban hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).


3. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.


4. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

2013. márc. 26. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!