Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet otthon párolt...

Hogyan lehet otthon párolt zöldséget készíteni?

Figyelt kérdés

Étteremben ettem párolt zöldség köretet, volt benne sárgarépa, karfiol, brokkoli, zöldbab, stb.

Olyan enyhén édeskés íze volt, és mintha egy kis vajat is éreztem volna benne.


Nem tudja valaki, hogyan készítik?


2009. szept. 23. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Lehet friss zöldségből, lehet mirelitből. Sőt, olyan mirelit is van, ami már fűszerezve, vajazva van.


Első verzió: friss zöldségek. Összeválogatod, amit szeretsz, megmosod, megpucolod, amelyiket kell és forrásban lévő sós vízbe rakod sorrendben: répa, 5-7 perc múlva borsó, még 5 perc múlva karfiol és brokkoli. Ha már elég puhák a zöldségek, leszűrőd és egy serpenyőben felolvasztott vajban megforgatod úgy 5 percig. Fűszerként bármit használhatsz, amit szeretsz, én fehér borsot, koriandert vagy szerecsen diót szoktam használni. Édeskés pedig egy kis cukortól lesz. Ha konzerv kukoricát is raknál bele, azt is ilyenkor kell beletenni, leszűrve, hogy csak összemelegedjen a többivel.

A fagyasztott zöldséget is megfőzheted, de rakhatod egyenesen a vajba, ekkor úgy 8-10 percig párold vagy amíg meg nem puhul. A zöldségből kiolvadó víz elég.

Törhetsz a zöldséghez fokhagymát is, nagyon finom lesz tőle az étel.

2009. szept. 23. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én annyival készítem másképp, hogy nem vízben főzöm, hanem fazékban forr a víz, a zöldséget meg tésztaszűrőben puhítom fölötte a gőzben
2009. szept. 23. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Én soha nem főzöm meg előre a zöldségeket.,mert kifő belóle a vitamin.Az edénybe teszek egy kevés zsírt, a zöldségek alá kevés vizet ( ha kell,főzés közben pótolom),sózom,borsozom,kakukkfüvet,rozmaringot teszek rá,ha van benne borsó vagy sárgarépa,egy kevés cukrot is teszek bele,és fedő alatt addig párolom,míg meg nem fő.
2009. szept. 23. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vajban párolva az igazi!!
2009. szept. 23. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én így készítem:


vajat olvasztok, ráteszem a zöldségeket (lehet friss, de sokszor csinálom gyorsfagyasztott mexikói mixből) kicsi delikát, kakukkfű, bors, és addig párolom, amíg meg nem puhul, pici vizet lehet alá tenni, hogy ne piruljon, hanem párolódjon.

2009. szept. 23. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én pici barna (vagy sima) sukrot (pár kávéskanálnyit) melegítek, karamelizálok olajban/zsiradékban és abba rakom be a nyers, szeletelt/darabolt zöldségeket, majd párolom tovább őket.
2009. szept. 23. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

(Szakács vagyok)

Valószínűleg franciásan elkészített zöldségköretet ettél.

A megtisztított, egyenlő darabokra vágott zöldségeket sós vízben majdnem puhára főzöd, leszűröd, majd vajon lassan puhára párolod. Közben sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel és egy kevés cukorral ízesíted. Forrón tálalod.

Figyelj oda, hogy a különböző zöldségek nem ugyanannyi idő alatt puhulnak meg, ezért nem egyszerre kell a vízbe rakni őket. A párolást lassan kell végezni, hogy több ízanyag maradjon meg az alapanyagokban.

2013. febr. 17. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

1-esnek!


"forrásban lévő sós vízbe rakod"


Ez nem párolás, hanem főzés.


A párolás:

a/dinsztelés

b/ pároló edényben párolás (alul víz, felette lyukacsos edényben az apróra vágott zöldség)


Itt láthatod a zöldslgpároló edényeket:


[link]

2014. jún. 15. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!