Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig szoktátok főzni az...

Meddig szoktátok főzni az abált szalonnát? És sima vízben, vagy sós vízben babérlevéllel?

Figyelt kérdés
A Google-ban mindenütt azt látom, hogy 2-3 óráig sós, babérleveles vízben kell főzni, de egy vidéki rokon esküszik rá, hogy max. 1 óra, mert különben szétfő, és nem tesz az abáló lébe se sót, se babérlevelet.

2013. máj. 8. 08:35
 1/3 anonim ***** válasza:
37%

Szóval szerintem sem kell agyonfőzni, de ez függ attól is, mennyire erősen forr a vize, vagy kicsit takarén éppen csak fő. Függ attól is, hogy az a poca milyen idős volt.

Nem szoktam nagy lángon főzni, ha már felforrt, vissza-veszem a lángot alatti kb. közepesre.

Mindenképpen addig főzöm: ha a villa könnyen belemegy, akkor kész. A bőrét ne nézd, az úgysem eszed meg!!


Egyébként én sem teszek a főzővízbe semmit, majd ha megfőtt, utána körbe-sózom normál mértékben, és körbe-kenem még melegíben zúzott fokhagymával és természetesen törtpaprikával. Hagyom, hogy ezekkel együtt hűljön ki, és azután megy a hűtőbe!!!

Jó étvágyat hozzá!

2013. máj. 8. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Toka vagy hasalja szalonnát veszek a piacon. Egy órát főzöm jó sós vizben. 4-5 gerezd fokhagymát teszek bele, semmi mást. A levét sem dobom ki, jó lesz valami levesnek. A szalonna a vizben hül ki. Ha kihült, jól megszórom piros paprikával. Nem melegen szórom meg, mert ráolvad a paprika és nem lesz szép.
2013. máj. 8. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem sós vízben főzöd, akkor utána hiába sózod be, ízetlen lesz. Én is csak sót és fokhagymát teszek a vizébe. Ha a villa belemegy, akkor már jó. Még melegen kiveszem, és beszórom pirospaprikával.
2013. máj. 8. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!