Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstölt szalonnát hogyan és...

Füstölt szalonnát hogyan és mennyi idő alatt tudom megfőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos párom benézte, és nem füstölt-főtt, hanem sima füstölt szalonnát vett. Sebaj, megfőzöm én...

Na de hogyan?

Kb. egy kiló. Sima vízben? Lassú tűzön? Mennyi idő?

Előre is köszönöm.



2013. máj. 23. 10:12
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Várd meg míg felforr, utána vedd a lángot közepesre, hogy ne forrjon annyira, mint a szappanlé.

Egy kiskanál sót azért raknék bele, és pár girizd fokhagyma is csak javít rajta.

Valószínűleg nem főzném annyi ideig, hogy a bőre is puha legyen, mert akkorra a szalonna-rész teljesen szétfő.

Ha villával beleszúrsz és puha, és a színe is a szalonnának olyan üveges, csillogó, akkor már biztosan abbahagyom a főzését.


Van aki a főzővízben hagyja kihűlni.

Én ki szoktam szedni, körbesózom, körbepaprikázom és zúzott fokhagymával még körbekenem akkor rögtön melegében. Ez ízlés és szokás kérdése, ki így, ki úgy.

2013. máj. 23. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
27%
A füstölt sima- kenyér szalonnát felesleges megfőzni.Azt inkább sütögesd meg étel alá, vagy csak ugy egyétek meg. Csak kifő belőle az összes zsiradék. Ez olyan, mintha zsirszalonnát nem kisütnéd, hanem főznéd. Nem jó semmire.
2013. máj. 23. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

LOL:

Ízlések és pofonok közötti különbség. A kérdező kérdezett valamit, arra szeretne választ kapni.

2013. máj. 23. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem kenyérszalonna, hanem húsos, császárszalonna (jellegű), csak nincs megfőzve.
2013. máj. 23. 11:57
 5/6 anonim ***** válasza:
kb. egy órát főzd, és kész lesz. Nem kell nagyon puhára főzni, mert szétesik. Nagyon finom lesz, a levét is használd fel.
2013. máj. 23. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:

A "császár jellegű" húsos szalonna a kolozsvári.

Főzése, mint a sonka, lassan, kb. két óra. Aki szereti a vizébe (sima víz) tehet fokhagymát, esetleg babér levelet.

Melegen, hidegen egyaránt fejedelmi étek.

2013. máj. 23. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!