Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a sáfrány olyan drága...

Ha a sáfrány olyan drága (több millió forint egy kiló), és semmi íze nincs, csak színezéknek rakják a levesbe, mért nem használnak inkább ételfestéket, ami 100 forint egy deci?

Figyelt kérdés
Állítólag a thiercelin sáfrány, az nagyon jó,csak 4300000 forint egy kiló belőle. Nem lenne sokkal gazdaságosabb atomra befűszerezni a levest, aztán hadd szóljon. Úgyis csak megeszed, akkor meg nem mindegy? Ráadásul még arra sincs pénzem, hogy 1 grammot vegyek 4300ért, mert inkább másra költöm. Az egy üveg viszki ára vagy 10 gíroszé.

2013. jún. 5. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Azért nem egészen csak arra való, hogy beszínezd a kaját... Butaság az ételfestékhez hasonlítani. A sáfrány fűszer, nem csak színez, hanem ízesít is. Intenzív aromája van, ezért nagyon kevés is elég belőle. Ha jól tudom 4-500 forint a boltban kapható kb 0,2 g sáfrány, de mivel kevés kajába használod, már nem is olyan sok. Nagyobb dózisban pedig drognak minősül és halálos is lehet.
2013. jún. 5. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
Teljesen egyetértek az előttem szólóval! A sáfrányt ne hasonlítsd össze az ételfestékkel!!
2013. jún. 5. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!