Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell úgy elkészíteni a...

Hogy kell úgy elkészíteni a natúr csirkemellet, hogy ne legyen olyan állagú, mint egy strandpapucs?

Figyelt kérdés
Minden részlet fontos lenne, fedővel-vagy nélküle, milyen serpenyőben, hány percig, lassan vagy gyorsan. Kizárólag rosszat tudok készíteni. Egy ideig szépen kifehéredik az olívaolajon, majd hirtelen elkezd iszonyat mennyiségű vizet engedni, és akkor már se nem guszta se nem puha. Ha előbb próbálom levenni a tűzről, akkor is utólag ereszt vizet. Tehát hogyan kell finom natúr csirkemellet kisütni? Diétához kellene, hogy finom legyen, ne kínszenvedés, és kis fűszerezéssel. Köszönöm a tanácsokat!
2013. jún. 11. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajnos a manapság kapható csirkék vízesek : ezért sütés közben rengeteg levet eresztenek : Kevés füszerezésel pácold be : És forró serpenyöbe tedd sütni : Vagy amit még javasolni tudok alufoliába csomagold be tedd a sütöbe kb 30 perc alatt átpároldik már nem nyers ,és amkior puha grill fokozan kicsit pirits rá :
2013. jún. 11. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Csirkemellet napraforgóolajon lehet szépen megpirítani.
2013. jún. 11. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
vágd vékony szeletekre, hogy ne kelljen sokáig sütni, kevés olajon süsd, fedő alatt, de csak nagyon kis ideig, hogy átfehéredjen és szedd ki minél előbb.. csak frissen edd, ha kihűl, a melegítéstől és az állástól is rosszabb lesz az állaga, szerintem
2013. jún. 11. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

2-es te diétához mi a fenének ajánlgatsz napraforgóolajat, ami a létező legegészségtelenebb olajfajta?


Kérdező: ha teheted olíva, tökmag, szezám vagy egyéb olajon süsd, ezek gazdagak telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, antioxidánsokat tartalmaznak és ásványi anyagokban is bővelkednek, nagyon egészségesek.


Esetleg vajjal kevert olajon is sütheted, az is nagyon egészséges, azért érdemes keverni, mert a vaj könnyen leég, olajjal együtt viszont nem.


A módszereket már leírták.

2013. jún. 11. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a diétám alatt semmilyen zsiradékot nem használtam, ugyanis függetlenül a fajtájától rengeteg kalória van benne.


A húst befűszerezem, és forró sütőben sütöm ki. A lényege az, hogy ne legyen túl vékony a hús, mert akkor kiszárad. Például egy egész csirkecomb estében kettéválasztom középen, majd a feleket még kettébe vágom hosszában. Szóval egy csikemellből 4 szelet lesz, ami a sütőben hirtelen pirítva nem szárad ki, ugyanis a közepe csak kifehéredik és nem sül ki minden szaftja.


Persze az olajban sütés esetében is ez a lényeg, hogy hirtelen süsd, hogy ne száradjon ki a hús. De én a diétához nem olajban sütném.

2013. jún. 11. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :) Amit ezekszerint eddig elrontottam, hogy pici kockákra vágtam, mint egy pörköltbe, vagy egy csirkemellet kettévágtam. Tehát vagy apró volt vagy iszonyat nagy... :D

Ma viszont felszeleteltem, és egész finom lett. Kerámiaedényben készült, pici olívaolajon. Ha rátettem a fedőt szinte rögtön vizesedett, ha levettem akkor mindenfelé fröcskölt... :( tehát finom lett, viszont azért az elég rossz, hogy az egész főzőlapot tisztogatni kell utána :( nem kerámialapos a tűzhely, hanem hagyományos gáz, így a rácstól kezdve mindent takaríthattam :S

Alufóliát nem használok, így ezt a becsomagolásos módszert nem tudom majd kipróbálni, de a sütőben még adok egy esélyt neki... :)

2013. jún. 12. 01:58
 7/9 anonim válasza:
Az olívaolaj egészséges, de ha magas hőmérsékletre hevítjük, káros anyagok szabadulnak fel belőle. Én úgy tudom hideg salikra alkalmas.
2013. aug. 1. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Jól írták a többiek, én annyit tennék hozzá, hogy fröcskölés ellen vegyél egy ilyent [link]

vagy egy ilyent - talan apud is tud csinálni - [link]


Ezek engedik levegőzni a kaját, de nem fröcsköli tele a tűzhelyet.

2013. aug. 3. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó hozzászólónak is a tippet! Legutóbb beszereztem alufóliát és abból csináltam egy "paravánt" a serpenyő köré, mert tényleg tovább tart a takarítás mint a sütés+evés együtt......

De ezt a rácsos-fedő dolgot ki fogom próbálni, vásárolok -Apukám híján :( - :)


Köszönöm!

2013. aug. 6. 14:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!