Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mire jó a molekuláris főzés?...

Mire jó a molekuláris főzés? Vagy milyen árnyoldala van?

Figyelt kérdés

2013. júl. 11. 19:59
 1/3 schocko ***** válasza:
ezmiez?
2013. júl. 11. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A molekuláris gasztronómia arra jó hogy az ismert ízeket teljesen új formában vagy a megszokottól eltérő halmazállapotban lehessen tálalni. Így az étkezés egy teljesen új élmény is lesz.

Nekem bármixerként volt szerencsém belekóstolni a molekuláris mixológiába, amikor a koktélokat teljesen új formába hoztuk. Készítettünk zselé buborékban mojitót ami elolvad a szájban, vanília ízű levegőt, vagy UV fény alatt világító pezsgőkoktélt, ami természetes fénynél hihetetlen aranyszínű árnyalatokban hullámzott és még rengeteg féle dolgot.

Az árnyoldala talán annyi hogy olyan laborokban használt eszközöket használunk amik veszélyesek lehetnek és tudni kell bánni velük, valamint néha olyan anyagokkal is (pl folyékony nitrogén).

2013. júl. 12. 04:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ!:)
2013. júl. 12. 19:39

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!