Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Konzerv lencseböl föztetek...

Konzerv lencseböl föztetek mar levest, fözeleket? Beaztattatok elötte nap? Egy jo levesrecept esetleg?

Figyelt kérdés
Ugy gondolom, h nem kell beaztatni, ahogy gondolom mindenki igy gondolja, aki nem fözött meg, ezert kerem sajat tapasztalatokkal rendelkezök valaszat!

2013. dec. 31. 16:35
 1/2 anonim ***** válasza:

A konzerv lencse már meg van fözve sós vízben.


Fözeléket úgy szokás belöle fözni, hogy elkészíted a rántást, felöntöd a konzerv levével, elkevered, felfözöd, füszerezed (ahogy szoktad a nyers lencsét is), beleteszed a lencsét és csak összeforralod.


A levesnél elöször hagymát (esetleg fokhagymat) meg összevágott leveszöldséget kevés zsiradékon átpirítasz, füsszerezed, ahogy szoktad, felöntöd a konzerv levével,és megfözöd puhára. Utána tehetsz bele levestésztát, ha ez is megfött, bele kell tenni a lencsét, összeforralod, és tjföllel, mustárral ízesítve tálalod.

Ha füstölt húst is akarsz bele, akkor külön fözd meg, utána darabold össze, és ennek a levét is öntsd bele a lencse levével együtt. Ha kész a leves, akkor tedd vissza a levesbe a húsokat is.

2013. dec. 31. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2013. dec. 31. 18:54

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!