Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fagyasztott haltörzset (pl...

A fagyasztott haltörzset (pl hekk) mennyire kell tisztítani?

Figyelt kérdés
Fagyasztott haltörzs és halfilé közül melyiket érdemes venni? Olcsóbb halfélékre gondolok, de nem pangasiusra, mert azt nem akarok. Fajlagosan (Ft / nettó halhús) melyik éri meg jobban. A haltörzsben állítólag kevesebb a víz, de van benn csont és tisztítani kell, ami nem tudom mennyire macerás.

#halfilé #haltörzs
2014. febr. 13. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Haltörzs.Igen több a csont ,és szálka de ,kevesebb vízet is vesz fel fagyasztás során. A filék ami kb 1kg fagyasztva kiengedés után 80dkg körül van. Egyébként a zacskóra rávan írva ,hogy kiengedés után mennyit veszit a súlyából.

A hekk törzset pedig nem elég kivülröl átmosni kiengedés után.

Valamenyire felvan nyitva ,de ahol felvan nyitva a teljes törzset vágd fel ,de csak annyira ,hogy éppen szét nyiljon. mert a farok vége felé zárt és ott szokott még benne lenni ,fekete foszlány. amenyire kitudod nyitni mosd át teljesen.

2014. febr. 13. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A törzset meg kell kapirgálni, mert belefutottam már pikkelyesbe is, ami még homokos is volt. a belsejét is ki kell mosni, mert ott is lehetnek bélmaradványok.

Az egyedileg fagyasztott filénél valóban ráfagyasztott máz, ami kb 20 deka egy kilőós csomagnál. már rá kell írni a zacskóra a jég mennyiséget is.

nem szabd megvárni, míg az a jégmáz teljesen elolvad, mert beszívja a halhús, amitől olyan vizes lesz, hogy szinte ki kellene centrifugázni... ha meg nagyon vizes a hal , nem jó sem panírozva, sem natúr sütve, mert szétfő egyszerűen.

a jégmázat kis kiengedés után óvatosan le kell fejteni róla, mielőtt kiolvadna és a húsba kerülne.

Nekem személy szerint a hekktörzs sokkal jobban ízlik, ha jól van elkészítve,megsütve, leválik a gerincről és teljesen élvezhető finom halhúst kapunk.

árban nincs nagy különbség köztük, áruház és akciófüggő mindegyik.

2014. febr. 13. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Már mindent leírtak előttem, csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a halfilé és sokkal könnyebb megsütni.
2014. febr. 13. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!