Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitól lesz tutira zaftos a...

Mitól lesz tutira zaftos a paprikás krumpli?

Figyelt kérdés
sosem sikerül egyformán,egyszer leveses lesz,egyszer jó.De még nem jöttem rá,hogy mi a titok
2014. márc. 3. 14:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%
Sok hagyma, kevés víz :)
2014. márc. 3. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a krumpli, nem jó a szétfővő, én salátaburgonyából csinálom, és úgy főzöm le, hogy maradjon rajta sok, jó sűrű szaft. Ha túl vizes, akkor főzd le. Persze mindegyik paprikáskrumpli sűrűsödik állás közben.
2014. márc. 3. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
36%

Sok hagyma jól lesütve ,és csak annyi vízet tegyél rá ami épp ellepi a burgonyát.

Ha úgy érzed ,hogy mégis leveses lett ,vagy merj le belőle ,és forrald újra vagy nokedlit szagass bele.

Nekem lisztesebb burgányák váltak be paprikás krumplinak.

2014. márc. 3. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
23%

Bocsi, nem ide tartozik szorosan, de egy másik válaszhoz ezt írták, szerintem neked is működhet:



"....És hát kb. így megy az összes más étel elkészítése is, szóval a félelem lehet az első ok, ami gátol téged a főzésben. Én úgy tanultam meg, hogy részletesen leírtam az egész folyamatot, azt is, melyik lángra, milyen fazékba, hány percre tettem az ételt, ha valami jól sikerült, akkor elmentettem magamnak. Ha nem, akkor leírtam, következő alkalommal mit kell módosítani. Így olyan receptjeim lettek, amivel csak pár percig kell a konyhában maradnom és mindig ugyanúgy sikerül. (pl. tejberizs: AMC edény, 1 bögre rizs, 1 bögre víz, 1 l tej, csipet só, 7 ek. cukor, ezt beleöntöm mindet az edénybe, nagy lángon főzöm 8 percig, addigra felforr, kislángra veszem, és még 25 percet főzöm, utána befedve otthagyom még 20 percre.-ez így nálam mindig tökéletes lesz, de lehet, hogy nálad nagyobb a láng vagy nem ilyen vastag az edény fala, szóval, ki kell tapasztalni mindent magadnak.)


A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.

# 3/3 Időpont ma 14:39


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__54..

2014. márc. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 SzarvasLászló ***** válasza:

A salátának való krumpliról:

Nem rossz megoldás a paprikáskrumplinak. Ez nem fő szét annyira mint a többi fajta (az élei nem kerekednek/kopnak le).

Viszont a szétfőtt krumpli is sűríti/szaftosítja a levet.


A sok hagyma a sűrű szaft alapja, csak ne vizezd túl!

2014. márc. 3. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Tévedés, hogy sok hagyma kell! A paprikáshoz (húsoknál is)

Zsíron kell megpirítani a hagymát, nem olajon. A pirospaprika is csak zsírban "adja" ki az ízét és a színét. 1 kg krumplihoz elég egy evőkanál zsír és egy fej hagyma. é Csak annyi vizet önteni rá, amennyi éppen ellepi. Ha főzés közben elforr a leve, akkor kicsit után tölteni.

Azonfelül húsból és krumpliból is olyan kell, ami paprikásnak való.

Ha paprikást akarsz a krumpliból, vagy sütni, akkor a piros héjút vedd. Ha tört krumplinak, akkor a fehéret.

A piros héjú nem fől szét, a fehér viszont hamar.

2014. márc. 3. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy nem a vöröshagymától lesz zaftos??? Az sűríti be.
2014. márc. 3. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 SzarvasLászló ***** válasza:

A salátának való krumpli szintén lehet vörös héjú. Mint nevéből is adódik, kissé keményebb lesz nem pedig omladozó a főzés után. Saját véleményem szerint nem feltétlen paprikásnak való, ez csak egy tipp volt.


A paprika zsírban oldódik töbek közt ezért kell a zsír, de könyörgöm, a hagymát ne kíméld ha jó szaftot akarsz!

2014. márc. 3. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

"Zsíron kell megpirítani a hagymát, nem olajon. A pirospaprika is csak zsírban "adja" ki az ízét és a színét."


Hülyeségriadó! Korrigálnám:


A pirospaprika csak ZSIRADÉKBAN adja ki az ízét (a színét bármiben, vízben is). Namost a zsiradék az maximálisan mindegy, hogy épp növényi vagy állati, de ha ragaszkodunk az állatihoz, akkor is tartsuk fejben, hogy a vaj is többek között zsiradék. Nem kell tehát feltétlen zsírban pirítani, megfelel a vaj is mint állati, de bármilyen növényi zsiradék (olaj) is, pl. margarin, olívaolaj, szezámmagolaj és társai.

2014. márc. 3. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
Szívélyes üdvözletem annak az alulfejlett köcsögnek, aki jól lepontozott mindenkit egy nyomorult főzési tanács miatt.
2014. márc. 3. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!