Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell kivenni a halak...

Hogy kell kivenni a halak méregfogát?

Figyelt kérdés
Az van a halászlé receptben ,hogy a halfej kell az alapléhez de előtte ki kell venni a méregfogat.Pontosan hol van és ,hogy vegyem ki?
2009. dec. 18. 14:23
 1/2 igabcsy ***** válasza:

Méregfoga a pontynak van. (és állítólag a keszegnek meg a kárásznak is - de ez nem biztos)

Az viszont tuti, hogy ez tulajdonképpen nem is fog, hanem inkább a hal torka környékén, középen lévő háromszög alakhoz hasonlító csont.

ezt ki lehet pattintani a kés helyével.

Találtam hozzá neked képet is. Szerintem így érteni fogod.

Ha éló halat veszel és felhasználod a fejet is pl. halászlé alapjához, akkor feltétlenül távolítsd el ezt a kis csontot, mert keserű lesz tőle az étel.

itt a link:

[link]

2009. dec. 18. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó,köszönöm szépen a válaszod!
2009. dec. 19. 08:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!