Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van itthon egy nagy darab...

Van itthon egy nagy darab oldalas, mit csináljak belőle? Még sosem sütöttem/főztem ilyesmit.

Figyelt kérdés
A párom vette tegnap, hogy ma csináljak belőle valamit, de én még nem csináltam ilyet, mit lehet kezdeni vele? Nagyon kezdő vagyok, hogy kell pl. felvágni? Mivel kell fűszerezni, mennyi ideig kell sütni/főzni? Minden tipp jöhet!!

2014. ápr. 1. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

A csontok között középen felvágod. besózod. zsírt vagy olajat melegítesz magas serpenyőben és amikor forrósodni kezd, belerakod a húsdarabokat. egy pici vizet öntewsz alá és fedő alatt kezded párolni.

közben pucolj jó pár gerezd fokhagymát, amit szeletekben közé teszel. pár szem egészborsot is és hagyod puhára párolódni. ha a csontról majdnem leválik, akkor fedő nélkül többször megforgatva szép piros ropogósra sütöd.

ha vacsorára akarod, be is pácolhatod. Írok pácot, ha érdekel.

2014. ápr. 1. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
48%

ez nagyon finom ha nem akarod kicsit előfőzni akkor pácold be ,és tedd egy tepsibe letakarva süsd 1-2 óra alatt megpuhul.locsolgasd időnként a szaftjával.

Steak burgonya illik hozzá.

BARBECUE OLDALAS

Hozzávalók:

1 kg oldalas

2 ek olaj

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

3 dl ketchup

2 ek mustár

4 ek barnacukor

2 ek szójaszósz

2 ek worchestershire szósz

néhány csepp tabasco vagy cayenne bors(ha csipősre szeretnétek)

2 ek balzsamecet

frissen őrölt fekete bors

Elkészítése

1. Az oldalast feldaraboljuk, előző nap enyhén sós, egész borsos vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.

2. Közben elkészítjük a pácot: az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a barnacukrot, amikor elolvadt hozzáöntjük a ketchupot, mustárt, worchestershire szószt, szójaszószt, balzsamecetet, tabascot vagy cayenne borsot, frissen őrölt borsot. Kb 20-30 perc alatt lassú tűzön összefőzzük.

3. A kihűlt pácba beletesszük az oldalast, jól átforgatjuk, hogy a szósz mindenhol egyformán bevonja, lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.

Sütöben fólia alatt ,vagy faszenes grillen sütjük.


Felvágni minden második csont mellett szoktam.

Ha egyszerübbet szeretnél akkor pedig fokhagymás borsos pácot tegyél rá.

2014. ápr. 1. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

A 2. recept is nagyon jól hangzik, de szeretném még ma megcsinálni. :) Mindenesetre legközelebb tuti kipróbálom! Kedves első, légyszi írd le a pác receptet, akkor megcsinálom vacsira a te recepted alapján. :)

nagyon aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat! :) Remélem finom lesz. ;)

2014. ápr. 1. 10:55
 4/15 anonim ***** válasza:

BBQ Oldalas.

BARBECUE OLDALAS



Hozzávalók:



1 kg oldalas


2 ek olaj


1 vöröshagyma


4 gerezd fokhagyma


3 dl ketchup


2 ek mustár


4 ek barnacukor


2 ek szójaszósz


2 ek worchestershire szósz


néhány csepp tabasco vagy cayenne bors


2 ek balzsamecet


frissen őrölt fekete bors



Elkészítése:



1. Az oldalast feldaraboljuk, előző nap enyhén sós, egész borsos vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.


2. Közben elkészítjük a pácot: az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a barnacukrot, amikor elolvadt hozzáöntjük a ketchupot, mustárt, worchestershire szószt, szójaszószt, balzsamecetet, tabascot vagy cayenne borsot, frissen őrölt borsot. Kb 20-30 perc alatt lassú tűzön összefőzzük.


3. A kihűlt pácba beletesszük az oldalast, jól átforgatjuk, hogy a szósz mindenhol egyformán bevonja, lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.De 2-3 óra is elég a pácnak.

A pácban maximum4 napot lehet a hús.

A tepsibe öntünk 1dl vizet beleteszük a csontoknál elvágott oldalast:(én 2 csontot vágok le ezt számitom 1db húsnak):A tepsit lefoliázuk majd 170C-os sütöben kb 1-2 óra alatt puha lesz az oldalas.Sütés közben a tepsiben keletkezett szaftal idönként locsold meg. Amikor megpuhult a hús vedd le fóliát ,és kicsit hagyd ,hogy így süljön a hús.

Steak burgonyával ,és amerikai káposzta salátával szoktuk enni.

2014. ápr. 1. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:

Az enyém is hasonló, de nincs ennyi biszbasz benne, már bocsánat.Másolni én is tudnék főzős oldalakról.Írtad, hogy kezdő vagy, gondolom nincs a konyhád felszerelve ennyi összetevővel, fűszerrel.

Azért írtam a legegyszerűbbet, a fokhagymás oldalast, amit minden jóétvágyú pasi szívesen elcuppogat.

Az én egyszerű pácom. egy tálkában összekeverek 4-5 ek. kecsapot, 2 kanál mézet, 2 kanál mustárt, két kanál olajat, bele bors, majoranna, esetleg bazsalikom (ha van ) reszelt fokhagyma 2-3 gerezddel. kellemesen édes-savanyú legyen.

ezzel bekenem a felvágott húsdarabokat. két közepes hagymát félkarikára vágok. /elfelezem és finomra vágom keresztben/ a bekent húsokat egy dobozba a hagymával rétegezve beleteszem, és pár órát hőtőben érlelem. nem kell előfőzni.

Amikor sütni akarom tepsiben kevés zsírt/olajat melegítek és beleforgatom hagymás pácos húst, egy picurka vizet öntök alá és szorosan lefóliázom.

kb másfél óra a sülési ideje, de közben meg kell forgatni legalább egyszer. ha teljesen villapuha, akkor fólia nélkül csak rá kell pirítani, de nem kiszárítani.

petrezselymeskrumpli, vagy bármilyen zöldséges rizs illik hozzá.

Egyszerű, nagyszerű... :)

2014. ápr. 1. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
4 es válaszoló vagyok.ha nekem szántad ,hogy receptet másoltam ki valahonann akkor ez nem így van. a recept valóban nem a sajátom kb 8 éve kaptam az Ausztráliában élő barát nőmtől. Bemásoltam igaz de ,a gépemre van lemetve egy mapában.
2014. ápr. 1. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ha először csinálod, akkor csak egyszerűen.

Egyben sütött oldalas.

Nem szárad ki annyira, nem sül össze olyan picire mint a darabolt változat.


Semmi extra fűszer nem kell. Őrölt kömény, fokhagyma, só pici bors. Ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél egy tasak sült oldalas fűszersót.


A fűszerekkel jól dörzsöld be, majd egy magas falú tepsibe tedd bele. Önts alá kb 1 cm magasan olajat, vagy tegyél alá zsírt ahogy szeretnéd, és annyi vizet, hogy kb félig ellepje. Süsd így 200 fokon kb 1 órát, majd fordítsd meg. Még süsd fél órát fólia alatt, majd fél óra múlva vedd le a fóliát és süsd pirosra mindkét oldalát.

Ha a fóliát leveszed, a víz elpárolog, és isteni pecsenyezsír marad ha zsírban sütés mellett döntöttél.


Ha ropogósabban szeretitek, a végén amikor már teljesen kész egy kicsit rágrillezhetsz. A belseje akkor is szaftos marad.

2014. ápr. 1. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Oldalast CSAK zsírban szabad sütni. Olajjal nem jó, és nem is marad pecsenyezsírod.
2014. ápr. 1. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Azért írtam vagylagosan, mert van , aki kizárólag olajjal vagy zsírral főz. én az utóbbival, de tisztelem mások szokásait.
2014. ápr. 1. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Oldalast valóban zsírban jó sütni, mert finom zsír marad belőle. DE! Lehet símán vízen is sütni. Úgy nem marad zsír csak annyi, amennyit az oldalasból kiolvad, viszont ugyanolyan puha lesz és kicsivel kevésbé hízlaló. Pont ma csináltam amúgy én is.


Felvágtam, besóztam, fokhagymát tettem rá, öntöttem alá vizet. Tepsiben egy órát sütöttem alufólia alatt, majd megfordítottam, kicsit még akkor is alufólia alatt, amikor pedig puha lett, kicsit hagytam pirulni is. Nálunk ez a mai feltét sárgaborsófözihez.

2014. ápr. 1. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!