Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aprítógépbe beletehetem azt a...

Aprítógépbe beletehetem azt a vizes kókuszreszeléket, amiből tejet főztem?

Figyelt kérdés
Most vettük a gépet, és nincs tapasztalatom, mi lesz belőle, ha aprítógépbe teszem. Lehet, hogy egy sűrű krémet fogok kapni? Kidobni nem szeretném, és ez jutott eszembe, hogy pl habnak, vagy joghurtnak jó lehet, esetleg tejföl helyettesítésre, mivel nem ehetek tejet.
2014. máj. 16. 15:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Bele, max. nem fogja feldarabolni, csak összecsapja.
2014. máj. 16. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
sürü krém lesz.
2014. máj. 16. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ki fogom próbálni, csak ne menjen tönkre a daráló! :)
2014. máj. 16. 16:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát ebből nem lett semmi sajnos, nem változik az állaga. Egy Moulinex 8000-es gépünk van, de csak erőlködik, és nem igazán darál :(
2014. máj. 16. 17:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy krémessé tudná tenni, a turmixom se teszi azzá, persze vannak nagyon flancos gépek is s nem gyötröm percekig sem az enyémet.

Viszont a használt kókusz (én így nevezem, jobb híján :P) teljesen jó sütibe. Egy ideig én is bajban voltam, miként egyem meg, a kidobás nem volt opció. De rendes kókusz, dió és tojás hozzáadásával kellemes lesz, főleg sok mazsolával... A párom simán képes csak ezt ebédelni még most, a sokadik alkalomnál is (úgy 3-4 naponta volt ilyen süti), lekvárral, édesszájú a lelkem. Mostanában én már unom, úgyhogy sós kókuszgolyók készülnek belőle, szezámmal, lennel, tojással, dióval (sok diónk van és jó ízt ad). Alapvetően törékennyé teszi a dolgokat a sok használt kókusz, de némi tojással azért használható étel lesz belőle, ha pedig szétesik, attól még finom. De a golyók sosem esnek szét :) Adhatok pontos receptet, ha kell (illetve sok recept van, mindig módosítom, kísérletezek, de azért már egész beállt, hogy a legjobb :P).

Igaz, én nem főzöm, csak forró vízzel leöntöm, turmixolom, áztatom, újra turmixolom a kókuszt a tejkészítésnél (nem is aprítja fel oly tökéletesen), de főzéssel se mehet ki belőle sokkal több íz és zsír, az én kókusztejeim is elég gazdagok, a maradvány pedig kis szerencsétlennek tűnik, édességét, zsírtartalmát vesztvén, de a fent említett sütibe jobb, mint a rendes darált kókuszreszelék, fene se érti ezt.

2014. máj. 16. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki megszárítja (főleg télen, fűtőegységen) s megdarálja kókuszlisztnek, nekem ez macerás lenne (így is rengeteg időt vesz el a főzés és sütés), ezért a fent említett 2 étek.
2014. máj. 16. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ebből a mostani próbálkozásból lett még egy adag kókusztej, de igaz, ez már sokkal hígabb. nekem növényi tejkészítő automatám van, azzal készítem a kókusztejet, szuper finom, de nagyon sajnálom kidobni a reszeléket utána. Mivel nem a bolti, dehidratált kókuszreszelékből, hanem neten vásárolt, zsírosból készítem a tejet, így a maradvány is még elég zsíros. Próbálom kiszárítani, hogy szimplán levegőn van, de inkább elkezd penészedni, mintsem száradni. Pedig kókuszlisztnek nagyon jó lenne!

Sütibe én is próbáltam, de annyira nem szeretem ezt a darabos valamit, a tejet viszont nagyon.


Semmi módja nem létezik, hogy krém legyen belőle? Botmixerre esetleg?

2014. máj. 16. 17:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Ismerős, én is a tejért vagyok oda...

S nem értem, a dehidratált miért ne lenne zsíros. Én még csak zsíros kókuszreszelékkel találkoztam. Amúgy én is netről veszem, finomabb és hedidratáltabb, mint a bolti.


Nézd, ha neked fontos a krémes verzió, próbálkozhatsz. Nem állíthatom biztosra, hogy nem aprítja elég apróra a géped, csak mert az enyéim véges időn belül nem teszik.

Valóban jó lenne krémesen, volt, amikor darált reszelékből készítettem a kókusztejet, akkor kókuszkrém is készülhetett a maradványból (bár a normál, édes, zsíros kókusz akkor is jobb volt eme célra), de a kókusztejem is tele lett apró darabokkal, akármennyit is szűrtem, pedig sokkal macerásabb volt... Úgyhogy én a magam részéről örülök, hogy találtam receptet, amiben nem különösebben zavarnak a darabok...

Sok sikert kívánok azért, a szkepticizmusom ellenére is! :)

2014. máj. 16. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Sikerült!!! Köszönöm a tippeket!

No úgy csináltam, hogy sütőbe tettem, 1ó 10 percre kb, 140 fokon volt bent, légkeverésesen. Aranybarna lett, és ezt le tudtam darálni. Ebből pedig majd sütni fogok, mert sokat használok kókuszlisztet, e sajnos nagyon drága!

2014. máj. 16. 19:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Ó, köszi, hogy leírtad, azt még meg szeretném kérdezni, hogy mennyi reszelékről volt szó?

Való igaz, a kókuszliszt nem olcsó, míg használt kókuszom mindig rengeteg van, valahogy elbírunk vele, de tudnék ám több kókusztejet is inni :D S a kókuszlisztet is igencsak használom. Tényleg az lesz belőle, szívja a folyadékot erősen? Mert az nagyon szórakoztató és hasznos tulajdonság, sose tudom megunni...

2014. máj. 16. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!