Aprítógépbe beletehetem azt a vizes kókuszreszeléket, amiből tejet főztem?
Nem hiszem, hogy krémessé tudná tenni, a turmixom se teszi azzá, persze vannak nagyon flancos gépek is s nem gyötröm percekig sem az enyémet.
Viszont a használt kókusz (én így nevezem, jobb híján :P) teljesen jó sütibe. Egy ideig én is bajban voltam, miként egyem meg, a kidobás nem volt opció. De rendes kókusz, dió és tojás hozzáadásával kellemes lesz, főleg sok mazsolával... A párom simán képes csak ezt ebédelni még most, a sokadik alkalomnál is (úgy 3-4 naponta volt ilyen süti), lekvárral, édesszájú a lelkem. Mostanában én már unom, úgyhogy sós kókuszgolyók készülnek belőle, szezámmal, lennel, tojással, dióval (sok diónk van és jó ízt ad). Alapvetően törékennyé teszi a dolgokat a sok használt kókusz, de némi tojással azért használható étel lesz belőle, ha pedig szétesik, attól még finom. De a golyók sosem esnek szét :) Adhatok pontos receptet, ha kell (illetve sok recept van, mindig módosítom, kísérletezek, de azért már egész beállt, hogy a legjobb :P).
Igaz, én nem főzöm, csak forró vízzel leöntöm, turmixolom, áztatom, újra turmixolom a kókuszt a tejkészítésnél (nem is aprítja fel oly tökéletesen), de főzéssel se mehet ki belőle sokkal több íz és zsír, az én kókusztejeim is elég gazdagok, a maradvány pedig kis szerencsétlennek tűnik, édességét, zsírtartalmát vesztvén, de a fent említett sütibe jobb, mint a rendes darált kókuszreszelék, fene se érti ezt.
Köszönöm!
Ebből a mostani próbálkozásból lett még egy adag kókusztej, de igaz, ez már sokkal hígabb. nekem növényi tejkészítő automatám van, azzal készítem a kókusztejet, szuper finom, de nagyon sajnálom kidobni a reszeléket utána. Mivel nem a bolti, dehidratált kókuszreszelékből, hanem neten vásárolt, zsírosból készítem a tejet, így a maradvány is még elég zsíros. Próbálom kiszárítani, hogy szimplán levegőn van, de inkább elkezd penészedni, mintsem száradni. Pedig kókuszlisztnek nagyon jó lenne!
Sütibe én is próbáltam, de annyira nem szeretem ezt a darabos valamit, a tejet viszont nagyon.
Semmi módja nem létezik, hogy krém legyen belőle? Botmixerre esetleg?
Ismerős, én is a tejért vagyok oda...
S nem értem, a dehidratált miért ne lenne zsíros. Én még csak zsíros kókuszreszelékkel találkoztam. Amúgy én is netről veszem, finomabb és hedidratáltabb, mint a bolti.
Nézd, ha neked fontos a krémes verzió, próbálkozhatsz. Nem állíthatom biztosra, hogy nem aprítja elég apróra a géped, csak mert az enyéim véges időn belül nem teszik.
Valóban jó lenne krémesen, volt, amikor darált reszelékből készítettem a kókusztejet, akkor kókuszkrém is készülhetett a maradványból (bár a normál, édes, zsíros kókusz akkor is jobb volt eme célra), de a kókusztejem is tele lett apró darabokkal, akármennyit is szűrtem, pedig sokkal macerásabb volt... Úgyhogy én a magam részéről örülök, hogy találtam receptet, amiben nem különösebben zavarnak a darabok...
Sok sikert kívánok azért, a szkepticizmusom ellenére is! :)
Sikerült!!! Köszönöm a tippeket!
No úgy csináltam, hogy sütőbe tettem, 1ó 10 percre kb, 140 fokon volt bent, légkeverésesen. Aranybarna lett, és ezt le tudtam darálni. Ebből pedig majd sütni fogok, mert sokat használok kókuszlisztet, e sajnos nagyon drága!
Ó, köszi, hogy leírtad, azt még meg szeretném kérdezni, hogy mennyi reszelékről volt szó?
Való igaz, a kókuszliszt nem olcsó, míg használt kókuszom mindig rengeteg van, valahogy elbírunk vele, de tudnék ám több kókusztejet is inni :D S a kókuszlisztet is igencsak használom. Tényleg az lesz belőle, szívja a folyadékot erősen? Mert az nagyon szórakoztató és hasznos tulajdonság, sose tudom megunni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!