Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Mi a különbség a krinolin és a szafaládé között?


 2010. jan. 15. 15:28  Privát üzenet  

A válaszok
Tudtommal semmi.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont 2010. jan. 15. 16:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ha van, akkor az a hús - húsjellegű tartalom aránya lehet. a debreceni pl. jobb, mint a szafaládé.

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont 2010. jan. 15. 16:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

2. Krinolin


Legalább 32 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) nem füstölt, vagy füst ízesítésű készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%.


2.1. Minőségi jellemzők


a) Kémiai jellemzők

Fehérjetartalom legalább 10,0% (m/m)

Víztartalom legfeljebb 71,0% (m/m)

Zsírtartalom legfeljebb 23,0% (m/m)

Nátrium-klorid-tartalom legfeljebb 2,5% (m/m)


b) Érzékszervi jellemzők

Alak, méret: Egyenletes vastagságú, az átmérő legalább 32 mm.

Burkolat: A burkolat ép, sima, tiszta, alatta és a végeknél 10 mm-nél nagyobb folyadék-, lég- és zsírzsák nincs. Természetes bél felhasználása esetén a faggyúerezet a felület 15%-ánál nagyobb területen nem látható.

Állomány, szerkezet, metszéslap: Állománya rugalmas. A metszéslap homogén állományú, 5 mm-nél nagyobb légüreg nem, legfeljebb csak néhány kisebb látható. Nem tartalmaz 3 mm-nél nagyobb ín- és kötőszöveti hártyadarabot, legfeljebb néhány 1-2 mm-es méretűt tartalmazhat. Első harapás után se nem puha, se nem kemény, jól összeáll, rágási maradék nincs.

Szín, íz, illat: A metszéslap egyenletes világos rózsaszínű. A fűszereloszlás egyenletes. A főtt húspép íze mellett bors-, fokhagyma- és fűszerpaprikaíz érezhető, de idegen és mellékízek nem érezhetők. Kellemesen, enyhén sós ízű. Illatában a főtt húspép, a bors, a fokhagyma és a fűszerpaprika illata érezhető, idegen szagok nem érezhetők. Füstölt termékek esetében ízében és illatában a füst érezhető.


2.2. Megnevezés


Krinolin



A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/7Időpont 2010. jan. 15. 16:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

# 4/7Időpont 2010. jan. 15. 17:37 Privát üzenet

Vörös áruk: párizsi, virsli, krinolin, szafaládé

Nyersanyagai: húspép, ipari szalonna, fűszerek. A párizsi és a virsli I. osztályú húspépből, a krinolin és a szafaládé pedig II. osztályú húspépből készül.

A párizsi fűszere: a fehérbors

A virsli fűszere: a fehérbors és a fűszerpaprika.

A krinolin fűszere: a fekete bors, paprika és a fokhagyma.

A szafaládé fűszere: a feketebors, gyömbér, fokhagyma, paprika.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
# 5/7Időpont 2010. jan. 19. 09:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
wow, köszi :)

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont 2010. jan. 19. 10:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

# 7/7Időpont 2010. jan. 19. 13:01 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mi a különbség sütőpapír és zsírpapír között, mikor kell az egyiket, és mikor a másikat használni?
Mi a különbség a tragant massza és a fondnat között?
Van valamilyen összetételi különbség, a hétköznapi kristálycukor és a befőző cukor között, vagy utóbbi csak jó reklámkampánnyal bír?
Mi a különbség elkészítésben, illetve felhasználásban levelestészta, rétestészta és hájastészta között?
Mi a különbség a finom- és a rétes liszt között?
Mi a különbség a durum búzaőrleményből és a durumlisztből készült durumtészták között?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!