Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet CSAK kukoricalisztből...

Lehet CSAK kukoricalisztből kenyeret sütni a kenyérsütőben? Szeretném elhagyni a búzalisztet.

Figyelt kérdés
2014. aug. 27. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Én kipróbáltam, a beton puhább volt hozzá képest. De lehet csak a receptem volt rossz. Bár búzaliszttel tökéletesre sült vele.
2014. aug. 27. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Kukoricakenyér recept (kukoricalisztből)


Hozzávalók:

1/2 kg kukoricaliszt

1 csomag porélesztő (7-10g)

1 evőkanál só

3,5 dl langyos víz


Szükséges eszközök:

közepes méretű keverőtál

jénai edény fedővel, kb. 20 cm átmerőjű

konyharuha


Elkészítés:

A kukoricalisztet összekeverjük a keverőtálba a porélesztővel és a sóval. Hozzáadunk 3,5 dl langyos vizet és alaposan összedolgozzuk, (dagasztani nem kell).


Az eredménye az alap kenyérhez képest kicsit grízesebb tapintású tészta lesz. Ezt a keverőtálban hagyva, egy konyharuhával letakarva kelni hagyunk. Meleg helyen két órától, de nem árt meg ha egy éjszakán át kel.


A megkelt tésztát kacsa vagy libazsírral kikent, majd kilisztezett jénaiba tesszük, és fedő alatt 220-240°C-on, 40 percen keresztül sütjük. 35 percig fedővel, az utolsó 5 percben fedő nélkül sütjük ropogósra.


Tárolás:

Konyharuhába bugyolálva 2-3 napig friss marad.

2014. aug. 27. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
A recept közzétevőjének minimum járna egy pofon! Ahogy leírja, abból SOHA nem lesz kenyér, hanem - ahogy az első hozzászóló írja - inkább betonhoz hasonlít a végeredmény. Ha figyelmesen elolvasod, rájössz, hogy kimaradt belőle a CUKOR, ami nélkül nem kel meg egyetlen tészta sem. Én ugyan tettem bele, de így is olyan lett, mint a kőszikla.
2017. szept. 20. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
71%

ma 18:09-es: ne írj hülyeségeket, az élesztönek NEM CUKOR kell, hanem szénhidrát, ami a keményítöben is van. Mellékesen a búzakenyérbe sem tettek eredetileg soha cukrot, a lsztben lévö keményítö böven elég ahhoz, hogy az élesztö megkelessze a tésztát.



Közel 50 éves tapasztalat alapján írom, és eddig minden kenyerem sikerült, pedig csak a hagyományos liszt-víz-kevés só volt benne!

2017. szept. 20. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 e-ditta ***** válasza:

3. Válaszoló: Írod a hülyeségeket, miközben fogalmad sincs a témáról.


" Ha figyelmesen elolvasod, rájössz, hogy kimaradt belőle a CUKOR, ami nélkül nem kel meg egyetlen tészta sem."


Ebböl is látszik, hogy nem értesz hozzá, ugyanis az élesztönek nem kell cukor, böven elég a keményítö! A kenyérbe sosem tettek cukrot, ahhoz csak liszt meg víz kellett az élesztö/kovász mellett - ezen kivül só meg az esetleges füszerek. Márcsak azért Sem, mert ezelött 100 évvel még a cukor igen drága és ritka dolog volt a háztartásokban. Ennek "ellenére" a kenyerek megkeltek.


"Én ugyan tettem bele, de így is olyan lett, mint a kőszikla."


Ebböl is láthatod, hogy nem a cukor vagy a hiánya a probléma, hanem a nem megfelelö állagú tészta, illetve a túl rövid kelesztési idö.


Nekem sikerült ez a kenyér, nem lett beton, hanem kimondottan finom, igaz, hogy kevésbé laza, mint a búzakenyér, de ez a kukoriacakenyérre jellemzö. Az egyetlen gond az volt vele, hogy nekem több só kellett volna bele, mert így elég édes íze lett (nem a cukortól, hanem a kukoricától!).


Szóval elöször nézz utána, mielött ilyen ostobaságokat írsz!

"

2017. szept. 20. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!