Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sütőpor tényleg káros?...

A sütőpor tényleg káros? Miért? Mivel váltsam ki?

Figyelt kérdés

Olyan kis mennyiségben is káros, amit a sütikbe használunk?

A szódabikarbóna teljesen kiváltja? Attól is megnő a térfogat?

De ha kiváltja, akkor miért írnak egy receptbe mindkettőből egy keveset?



2014. okt. 28. 07:13
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

MIért lenne káros?


A sütöpor ugyanaz, mint a szódabikarbóna, csak van benne még citromsav/borkösav.


A receptekben meg, ahol van benne savanyított tejteremék (tejföl, joghurt, kefir,aludttej) ott az ezekben lévö sav elég ahhoz, hogy a szódabikarbóna is felfújja a tésztát, így a (drágább) sütöporral tudnak spórolni.

2014. okt. 28. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem káros, nincs benne semmi káros anyag. Már mindenre kitalálják, hogy káros.

Használd nyugodtan bármelyiket a sütéshez. A mézestésztához valóban jótékonyan hat mindkettő együttes használata.

Mindent jól leírt az előző válaszoló.

2014. okt. 28. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Pl. mert puffaszt. A hangyákra azt szokás szórni, mert ha megeszik, akkor felpuffadnak és megdöglenek tőle. Madaraknak sem szabad morzsát szórni, mert van benne térfogatnövelő szer, amit nem bírnak. Az én beleim sem szeretik. Nem hiszem, hogy bármi nem puffasztóval ki lehetne váltani, már ha ez vele a fő probléma. Arról, hogy amúgy mérgező lenne, nem olvastam.
2014. okt. 28. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


Tegnap olvastam, hogy alumíniumsó van benne, ezért jobb kiváltani.

Megpróbálom megkeresni, bár már nem tudom, hol olvastam.

2014. okt. 28. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne keresd!


[link]

2014. okt. 28. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Meg ez is: [link]
2014. okt. 28. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez is a wikiből:


ALUMÍNIUM


Az ásványi anyagok nagy része nem jelent veszélyt az egészségre, de ez alól kivétel lehet az alumínium. Nyomokban minden élő szervezetben megtalálható, ám mindeddig nem sikerült kideríteni, hogy van-e bármilyen élettani szerepe. A földkéreg mintegy 8%-ban tartalmazza, a növények - a tea kivételével - mégis feltűnően keveset vesznek fel belőle a talajból. Az emberi szervezetbe került alumínium nagyrészt kiürül. Van olyan feltevés, mely szerint a szervezetbe jutott alumínium agykárosodást okozhat, és súlyosbíthatja például az alzheimer-kórt, ám ezt sokan vitatják. Alumíniumot adnak az asztali sóhoz, hogy megakadályozzák a sókristályok összetapadását. Kis mennyiségben előfordulhat ez az elem a csapvízben is, minthogy a víztisztításhoz alumínium-szulfátot használnak. Az alumínium-hidroxid számos savlekötő tablettának alkotórésze, s jelentős mennyiségű alumínium kerülhet az alumíniumedényben elkészített savanyúságba, befőttbe és más savas élelmiszerekbe.

2014. okt. 28. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
szódabikarbóna a sütőpor helyettesítője, az legalább tényleg egészséges!
2014. okt. 28. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
MIndkét linkböl az derül ki, hogy a háztartásokban használt sütöponak semmi köze sincs az alumíumtartalmúhoz, csak iparilag használják, házilag már régen helyetesítették a mai sütöporral.
2014. okt. 28. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!