Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Párizsi szeletet hogyan...

Párizsi szeletet hogyan szoktátok készíteni? Liszt-tojás-liszt? Vagy dupla "panírba" liszt-tojás-liszt-tojás-liszt?

Figyelt kérdés
2015. jan. 27. 17:26
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Én másképp, akár le is lehet pontozni:) lisztből, tojásból kevés tejből, sóval jó sűrű palacsintatészta szerű masszát készítek, a besózott húst lisztbe mártom, majd ebbe a masszába. forró zsiradékba teszem, hamar meg is fordítom. A bunda finom , kellemes állagú, a hús alatt omlósan puha.

Évtizedek óta nekem ez a párrizsi szelet, és nem a kérdésben említett módon sült hús.

De kinek mi a megszokott, úgyis arra esküszik.

2015. jan. 27. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
.. a hús alatta..
2015. jan. 27. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Liszt és tojás:)
2015. jan. 27. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
72%
A hagyományos liszt-tojás-liszt.
2015. jan. 27. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Egyik sem, és mindkettő. Majdnem úgy, ahogy az 1-es.


Így nem kell annyiszor ide oda rakosgatni, és a bundája is elég vastag lesz.

Annyi a különbség, hogy én liszt-"panírmassza"-liszt sorrendben bundázom.

Tehát a "palacsintatészta" után még visszarakom a lisztbe.


Így kevésbé megy le a bunda a húsról az olajba, ami nem csak azt jelenti, hogy több marad rajta, hanem azt is, hogy ritkábban kell kiszedni az olajból a lecsurgó részeket.

És a végén egy picit pirultabb, kérgesebb bunda lesz a húson. Puha, de mégis, nekem jobb állagú.

2015. jan. 27. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Liszt-tojás-liszt, ez a párizsi. Próbáltam más palacsinta masszával is, de senkinek nem ízlett. Az nem párizsi szelet volt, hanem egy palacsintás hús.

De kinek milyen az ízlése.

2015. jan. 27. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
21%
Elmegyek a tescoba es megveszem
2015. jan. 27. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Liszt -tojás, liszt -tojás.
2015. jan. 27. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Ahogy előttem írták : liszt - tojás - liszt - tojás . A lisztet ízesítem , só , bors , ételízesítő . Ki hogy szereti ízesíteni , de a lisztet ízesítem és persze a húst .
2019. jún. 1. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!