Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 22 cm-es tortaformához szeretn...

22 cm-es tortaformához szeretnék kérni nagyon jó piskótatészta receptet. Két felé szeretném majd vágni. Valaki írna nekem jól bevált receptet?

Figyelt kérdés
2015. márc. 23. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:

A szokásos piskóta recept:

6 tojás sárgáját keverd ki habosra 6 púpozott evőkanál cukorral. Ha kész, tegyél bele 5 púpozott evőkanál lisztet, és egy fél csomag sütőport. Most kapcsold be a sütőt, hogy előmelegedjen. Verd kemény habosra a 6 tojás fehérjét, majd óvatosan keverd bele a tojássárgás masszába. Kend ki a tortaformádat vajjal, majd szórj bele lisztet, a felesleget szórd ki belőle. Öntsd a tortaformába a masszát. Süsd kb. 40 percig közepes lángon. Ha elválik a tészta a sütőforma falától, akkor kész. Borítsd ki a tésztát, várj egy kicsit, amíg kihűl, majd éles nagy kenyérvágó késsel vágd ketté.

2015. márc. 23. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

En igy csinalom a tortat:

8 tojast osszetorok egy talba, 8 evokanal cukrot keverek hozza es 20-30 percig keverem legmagasabb fokozaton, kozben adok hozza rumaromat, egy zacsko vanilincukrot. Kozben 8 evokanal liszthez adok egy kiskanal sutoport. Ha letelik a 20-30 perc ovatosan hozzateszem a tojashoz a lisztet, csomomentesen elkeverem. (Mostanaban habvero legkisebb fokozataval keverem a lisztet a tojashoz) A forma aljaba teszek sutopapirt, es az oldalat kikenem, lisztezem, beleontom a tesztat es elomelegitett sutoben kb 180 fokon 50 percig sutom. Ha izesiteni vagy keverni akarom a tesztat akkor a liszthez teszek diot, vagy kakaot. Ha kesz kette-haromfele vagom es tetszes szerint izesitem. Eddig mindig sikere volt a sutimnek. Nem szeretem a tojast kulon venni es ugy felverni , tul sok macera, es a vegeredmeny eddig mindig finom lett. Nem szokott ossze sem esni.

2015. márc. 23. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Ahogy kiszámoltam, a két első tészta elkészítése ugyanannyi időbe kerül.
2015. márc. 23. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Masodik vagyok: idoben igen, de mivel nem kulon verem fel a tojas sargajat es a feherjet nem kell plusz talakat osszekenni, kevesebbet kell mosogatni, nem kell ugyelni a feherjere, hoy eleg kemeny-e vagy nem torik-e ossze. Szoval szamomra kevesebb a macera. A vegeredmeny pedig ugyan az.
2015. márc. 23. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Nekem a nagymamám tanította ezt a receptet szóval tutira bejön.

5 darab tojást és 5 evőkanál cukrot mixerrel habosíts fel. Ezután óvatosan habverővel (hogy ne törjön össze a hab) keverj hozzá 5 evőkanál lisztet es1 1/4 tteáskanál sütőport. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formába tedd bele. Mielőtt a sütőbe tennéd rázogasd meg a tepsit hogy ne legyenek buborékok. 180 fokon addig süsd míg a tészta el nem válik a tepsi falától (kb. 20 perc ).

A tészta titka a türelem :) természetesen az arányok változtathatok a tepsi mérete szerint.

2015. máj. 4. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!