Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pogácsát le lehet valahogy...

Pogácsát le lehet valahogy fagyasztani?

Figyelt kérdés

Zsírt sütöttünk és maradt egy csomó tepertő, ami annyira nem jó ízű, hogy simán megegyük, gondoltam pogit sütök belőle. Viszont elég sok van, ennyit egyszerre nem eszünk meg, gondoltam valahogy le kellene fagyasztanom a kész tésztát.

Tanácsokat várnék, köszönettel.



2015. okt. 23. 11:13
 1/10 anonim ***** válasza:

Persze, lehet a tésztát (nyersen) is fagyasztani, de a megsült pogácsát is.

Ha a nyers tésztát fagyasztod, akkor akkora adagokban tedd, amennyit rövid idö alatt elfogyasztotok, és kinyújtva tedd a fagyasztóba - akkor csak szaggatni kell és sütni.

Ha a készet fagyasztanád, akkor kicsit világosabbra süsd és felhasználáskor vagy megvárod, amíg kiolvad (így hidegen fogyasztható), vagy a mikróban melegíted fel, vagy forró sütöben röviden átsütöd.

2015. okt. 23. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Én évek óta úgy fagyasztom, ahogy az elözö írta, de csak a készet, mert a családban egyedül én eszek pogácsát, így 4-5 darabos adagok böven elegendöek egy-egy alkalommal.
2015. okt. 23. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
De a tepertőt is le lehet fagyasztani.
2015. okt. 23. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Ha megsülve fagyasztom, akkor mehet egybe az egész már nem fog ragadni, ugye? Egy dobozba, vagy egy zacsiba.

Nyersen a tésztát milyen formában? Pl gombósokká gyúrva, vagy kinyújtva és hajtogatva?

2015. okt. 23. 12:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

MEgsütve egymás mellé tedd a zsacskóba és féfagyosan válaszd el öket egymástól. Igazán nem szoktak összefagyni, de ha kupacban van, akkor elöfordulhat. Ezért jobb elöször egy rétegbe elosztva fagyasztani, utána lehet ömlesztve is.


A nyers tésztát fagyaszthatod úgy is, hogy elnyújtod olyan vastagra, ahogy utána szaggatni szoktad és egy rétegben fagyasztod - ilyenkor olyan, mint sok bolti fagyasztott tészta, kiolvadás után csak szaggatni kell. Ez nem túl sok elökészítést igényel és mégis egyszerü a felhasználása.

Ha sok idöd meg türelmed van, akkor fagyaszthatod kiszaggatva is, de akkor oda kell figyelni, hogy egyenként maradjanak, ne tapadjanak össze - ugyanúgy kell vele eljárni, mint ahogy a megsültnél írtam.


Nekem a kész fagyasztása az elönyösebb, mert egy munkával megvan a nyújtás-sazggatás-sütés, és amikor akarod enni, csak melegíteni kell.

2015. okt. 23. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, így fogok tenni.
2015. okt. 23. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Sok sikert!
2015. okt. 23. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az első része kész, a pogit a fagyasztóban. Kíváncsi leszek milyen íze lesz, ha kiveszem.
2015. okt. 23. 19:28
 9/10 anonim válasza:
Bátran, fagyasztóban minden gond nélkül le lehet fagyasztani, fagyasztva tartani min.-18°C -on. Így nem lesz íz gondod, ha kiolvasztod és átsütöd picit. Célszerű csak félig-háromnegyedig megsütni elrakás előtt.
2015. nov. 16. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a választ. Közben kipróbáltam és örömmel jelentem, hogy fagyasztás után is isteni finomak a pogácsák.
2015. nov. 16. 18:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!