Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a Kärntner...

Hogyan készül a Kärntner haustorte? Ez egy különleges, osztrák torta, amit eddig csak cukrászdában ettem. Egy recepttel ki tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés
Grazban ettem még csak ilyet egy Sorger pékségben. Ha jól tudom, mandulából/mogyoróból van a tésztája, és rajta csokikrém, meg marcipán. Ezek a rétegek váltakoznak, nagyon vékonyak. Légyszí segítsetek, ez anyukám kedvence, és el szeretném készíteni szülinapjára.:)

2015. okt. 26. 08:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz németül?


Mert akkor bemásolom a receptet.

Ha nem, akkor estig lefordítom és úgy irom be.

2015. okt. 26. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Köszi, én is kíváncsi lennék rá, kitennéd ide? Nagyon jónak tűnik:-)
2015. okt. 26. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt az eredeti recept meg a fordítás is:


Kärntner Torte


Teig:

10 Dotter

25 dag Staubzucker,

10 dag Schokolade

25 dag ger. Haselnüsse

10 dag Brösel

10 Eiklar.


Creme:

3 Eier,

20 dag Staubzucker,

20 dag Margarine/Butter

3 Rippen Schokolade,

1/8 l Schlagobers.


Dotter und Staubzucker dickschaumig schlagen und die erweichte, lauwarme Schokolade dazurühren. Nüsse und Brösel mit dem steifgeschlagen Schnee unterheben. Die Masse in eine Tortenform mit 26 cm Durchmesser geben und bei 190 Grad ca. 40 Minuten backen.

Torte erkalten lassen und zweimal durchschneiden. Für die Creme die Eier und den Staubzucker über Dunst weiß und dickschaumig schlagen. Margarine mit der erweichten Schokolade/Butter cremig schlagen und löffelweise unter die Eimasse rühren. Eventuell das steif geschlagene Obers unter die Creme ziehen.

Torte füllen und außen mit der Creme verzieren.


Die Creme kann man auch ohne den Schlagobers zubereiten,

sie schmeckt auch so sehr fein.


Käntner torta


tészta:

10 tojás sárgája

25 dkg porcukor

10 gkd csokoládé

25 dkg darált mogyoró

10 dkg zsemlemorzsa

10 tojás fehérje


krém:


3 tojás

20dkg porcukor

20 dkg margarin/vaj

3 csík csokoládé

1/8 l habtejszín (1,25 dl)


Tészta:

A tojássárgájákat a porcukorral habosra verni és a felolvasztott, langyos csokoládét belekeverni. A mogyorót és a zsemlemorzsát és a felvert tojáshabot belekeverni. A masszát egy (kivajazott-lisztezett vagy sütöpapírral bélelt) 26 cm-es tortaformába simítani és 190 fokon kb. 40 percig sütni (tüpróba)

Teljesen kihüteni (lehetöleg éjszakán át) és három lapba vágni.

A krémhez a tojásokat a porcukorral göz fölött sürü habosra verni. A margarint/vajat a megolvasztott csokoládéval krémesre keverni és kanalanként a tojásos masszában keverni. A keményre vert tejszínhabot a krémbe keverni.


A tortát megtölteni és kivül is bevonni vele.


A krémet lehet tejszínhab nélkül is készíteni, úgy is finom.


Sok sikert az elkészítéséhez!

2015. okt. 26. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szpen köszönöm! És igen, tudok németül :p
2015. okt. 27. 06:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szivesen. (A németben nem voltam biztos, mert elég sokan nem tudnak, meg más is rákérdezett, ezért fordítottam le, igy másoknak is használhaató)
2015. okt. 27. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!