Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen tésztából készítitek...

Ti milyen tésztából készítitek a mézeskalácsot?

Figyelt kérdés

Nekem mindig nagyon megkel sütés közben a süti. Eldeformálódik, és nem lesz szép. Ez különösen gond akkor, ha házikót szeretnék építeni. Most kevesebb sütőport tettem bele, de ez sem segített.

Nektek milyen recept vált be?

Miben tud egyáltalán két mézeskalács recept különbözni?

Örülnék, ha olyanok is válaszolnának, akik házikót is szoktak készíteni.



2015. dec. 21. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
A mézeskalácsba eredetileg nem sütöpor, hanem szalalkáli kell - ettöl laza lesz, de nem magasodik fel.
2015. dec. 21. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Az enyém nem kel meg, mert nem gluténes, ahogy élesztő sincs benne, a sütőportól mindössze megemelkedik a süti szép pufira, nem kel, de valamiért a zablisztes meg sem emelkedik, pedig a rizslisztes szokott.

Fura, hogy nem vált be a kevesebb sütőpor, lehet, hogy így is sok, de ha nem akarod, hogy emelkedjen, ne tegyél bele akár semennyit, ha nem lesz úgy gond az állagával (ehhez nem értek, én szeretem, ha lazább, pufibb, bár azt se bánom, ha ropogós).


A mézeskalácsreceptekben egész más tud lenni a liszt, cukor, méz, zsiradék aránya.

Nekem ez jött be, legalábbis eredeti és rizslisztes formában (bár ez utóbbi kicsi más, de ízre ugyanolyan remek):

[link]


Tegnap sütöttem újra, zablisztes-tápiókás-diós és maglisztes-diós verzióban, finomak, de a rizslisztes jobb volt, igaz, most a mézet is minimalizáltam (cukorbetegnek próbálom megfelelővé alakítani, de úgy, hogy még finom legyen).

Úgyhogy elég sokat lehet változtatni egy mézes recepten...

2015. dec. 21. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.


Mi az a szalalkáli?


Ha semennyi sütőport sem teszek bele, akkor megsül?


Természetesen az én tésztám sem kell meg, csak nem találtam a jó szót.

2015. dec. 21. 22:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nem teszel bele semmi sütöport, akkor igen sürü, kemény massza lesz, nem pedig a megszokott mézeskalács-állag.

Ha csak dekorációnak akarod, akkor lehet anélkül is, de ha enni is szeretnétek, akkor kell bele valami.


A szalalkáli mindenhol kapható, a sütös dolgok környékén. Ha nem találod, kérdezz meg valakit, hog< hol van.


Ezt elöször kevés folyadékban fel kell oldani, és úgy adni a tésztához. Sütés közben aránylag erös ammóniaszaga van, de ez utána a süteményen nem érzödik. (Meg hamar ki is lehet szellöztetni, nem marad meg a bútorokon, stb.)

2015. dec. 22. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
És mi az, amitől a mézeskalács tészta puhább, étkezésre alkalmasabb lesz?
2015. dec. 22. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:
HA szalalkálival sütöd a tésztát.
2015. dec. 22. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!