Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mézeskalácsban elfelejtettem...

A mézeskalácsban elfelejtettem felfuttatni előszöt a szalalkálit. Működik?!

Figyelt kérdés
Van egy jól bevált mézes receptem de csak karácsonykor készítem, úgyhogy derengett hogy szoktam. Szalalkálit fel kell futtatni tejben, de ez csak akkor jutott eszembe, amikor már beleszórtam a lisztbe egy részét. Aztán visszaszedtem, felfuttattam, de lehet pici maradt felfuttatás nélkül a lisztben. Szerintetek működik majd így. Miért kell felfuttatni? Hogy jól elkeveredjen? Vagy akkor nem is bomlik el 60 fok fölött?

2015. dec. 21. 12:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát én még ilyet nem hallottam, az élesztőt szokták futtatni, az oké. Mézest még nem sütöttem szalalkálival, de minden másban működött eddig felfuttatás nélkül is, úgyhogy szerintem semmi gond nem lehet. :)
2015. dec. 21. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Ezek szerint Te jártas vagy a szalalkális sütik világában, és működik úgy is. Csak mert a neten mindehol azt írják hogy kell, de azt sehol hogy mi is az oka, az egyenletes eloszlatás vagy a működés.
2015. dec. 21. 13:17
 3/3 anonim ***** válasza:
58%
A szalalkálit nem lehet felfuttatni. És nem is kell a mézeskalácsba.
2015. dec. 21. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!