Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cerbonara mártás zacskóján...

Cerbonara mártás zacskóján levő receptet megcsináltátok, finom, érdemes?

Figyelt kérdés
2016. jan. 7. 11:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%

A sima carbonara receptre gondolsz vagy van valami speckó recept rajta?

Amúgy nem. Sokkal érdemesebb friss alapanyagokból készíteni az ilyesmit. Nem használok porokat...

2016. jan. 7. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Eddig én se, de ez gyorsnak ,és egyszerúnek látszik..hagyma, rá a sonka,tejben elkeverni a port, összerottyantani, hozzá tészta..
2016. jan. 7. 12:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnád, hogy a valódi carbonara recept még ennél is egyszerűbb és finomabb, soha többet nem vennél port :D
2016. jan. 7. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:

Én csináltam, szereti a család, még a 3 és 7 éves is.

De igazit még nem csináltam.

Kedves előző! Leírnád, Te hogy csinálod?

2016. jan. 7. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
3 as, ettől is egyszerűbb, miért hogy csinálod, leírod?köszi.
2016. jan. 10. 10:04
 6/13 anonim ***** válasza:

Az igazi carbonara:


A tésztát megfözöd, leszüröd, a vizböl megtartasz pár merökanálnyit.


Egy edényben (eredetileg a észtafözö lábasban a tészta után) 1-2 ek olivaolajban megpirítod az összedarabolt húsos szalonnát - egy-két perc, utána vissza teszed rá a még forró tésztát, lezárod a tüzet, hozzákevered a nyers tojásokat meg 1 kisebb merökanál tésztalét és alaposan összekevered. A forró tészta meg leve elég arra, hoyg a tojás picit megkössön, de rémes állaga maradjon. Ezután megszórod sok frissen örölt fekete borssal (ezért szénégetö) meg kevés parmezánnal. (Nem tévedés, sem tejszín, sem más nem kell bele)


A tészta leszürésézöl kezdve kb még 4-5 perc, mire tálalni lehet, és sokkal finomabb, mint a többi variáció.

2016. jan. 10. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 szaszaa11 ***** válasza:
0%
Utolsót kiegészíteném annyival, hogy a tésztát félkeményre, al dente kell főzni, és javítanám annyival, hogy sonkával készül, nem szalonnával (eredeti recept szerint). Egyébként ezt a receptet katonák találták ki a lövészárkokban, és eleve nem is rendes hússal készült, hanem húsporral ( ez volt elérhető a lővészárkokban )
2016. jan. 11. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 szaszaa11 ***** válasza:
0%
Ja és még annyi hogy olaj egyáltalán nem kell hozzá, és nem is kell pirítani a húst (akár szalonnával, akár sonkával csinálod).
2016. jan. 11. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Eredetileg Pancettával készül, ami a húsos szalonnához áll közelebb, mint a sonkához!


Ezen kívül az olaszok igenis megpirítják kevés olajon vagy vajon!

2016. jan. 11. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 szaszaa11 ***** válasza:
Eredeti receptről beszéltünk, nem arról, ami jelenleg divatban van.
2016. jan. 11. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!