Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen kifejezetten egészsé...

Ti milyen kifejezetten egészségesnek számító ételeket szoktatok otthon elkészíteni?

Figyelt kérdés

Szeretnénk egészségesebb táplálkozásra átállni a párommal.

Persze én is be tudom írni a keresőbe, hogy "egészséges ételek/receptek", de itt arra lennék kíváncsi, hogy mi az ami tényleg bevált másoknak (elkészíthető hétköznapi ember által, finom vagy legalábbis ehető, és ne adj isten nem drága).

Rágcsálni valót is szeretném egészségesre cserélni, úgyhogy olyat is írhattok.

Pl. Csipsz helyett nyers zöldség mártogatóssal.


Kipróbált recepteket is írhattok/linkelhettek.


Előre is köszönöm a válaszokat! :)



2016. febr. 4. 18:01
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

Te mit nevezel egészségesnek? Ebben kicsit sincs egyetértés ám...


Ma speciel zöldségfasírtot készítettem (reszelt cékla, karfiol, sárgarépa), nyersvegánnak indult, de én azért tettem bele tojássárgáját. Nyerset, ami nekem totál egészséges, más meg nem enné. Olajos mag is volt benne, van, aki azzal is óvatos.

Plusz ettem egy csomó tojást. Ízletes, gyors, jóféle házi tojásokat. Nem ismerek tápanyagdúsabb ételt.

Számomra a zsíros, szénhuidrátszegény táplálkozás a legideálisabb, a napommal igen elégedett vagyok. De van, akinek más az optimális.

2016. febr. 4. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Első válaszoló, én mindig élvezettel olvasom a válaszaidat, olyan jókat borzongok rajtuk :D Szörnyű.


Nekem ez az egyik kedvencem

[link]


És ez a másik, csak krumpli nélkül, mert azt nem szeretem. Csinálhatsz hozzá rizst, salátát, de ha bátor vagy, akkor édesburgonyával (ami NEM krumli) próbáld ki, nagyon különleges

[link]

2016. febr. 4. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

mi nem eszünk túl egészségesen, de például nagyon szeretjük a csirkemellet zöldségpaplan alatt, a csirkemellet apróra kell vágni, ízlés szerint pácolni vagy fűszerezni (én csak lesózom), és kivajazott tepsibe tenni (oliva is jó vaj helyett), aztán kifőzött zöldségkeveréket a tetejére szórni, és betenni egy fél órára a sütőbe, nyáron friss zöldségekből is lehet csinálni, úgy jobb, de mexikói keverékkel is tökéletes

ha kicsit egészségtelenebbül akarod, a tetejére lehet sajtot tenni sütés előtt :)


rágcsálnivalónak mi diót szoktunk enni, sokat nem lehet, de mértékkel nagyon jó hatásai vannak (omega3)

2016. febr. 4. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
35%
#2: Az jó, mindig is szeretek polgárpukkasztani és új stílusokat felvonultatni :) De nekem az lenne szörnyű, ha kevesebb zsírt és több szénhidrátot használnék, fizikailag és lelkileg is nagyon lenyom. Tojást viszont mások is szívesen esznek s igazuk is van, jó étel. Zöldségből sajna kevesen esznek annyit, mint én, pedig az én szintem se magas, túl szénhidrátos ételek ezek. Bár most télen azért kisebb a bevitelem belőlük, kezdek nyugtalan lenni, paranoid módon ragaszodom a sok zöldséghez, lehet, hogy nem kéne.
2016. febr. 4. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Írhatok még egypár dolgot azért :)


Nem tudom, kinek mennyire jó, de szerintem mértékkel egészséges: dió-mazsola bonbon (az én darálóm viszi a mazsolát is. mivel fel kell aprítani mindkettőt), kakaó is mehet bele, szerintem roppant finom. Persze nekem nem fér az életmódomba, de az én vagyok. De ha kell, tudok mondani zsíros bonbont is, de az közel se annyira jó, bár ha málnaszemeket nyomok bele, az már alakul.


Lehet, hogy nem sok értelme van, de azért kellemes, amikor cukkini- vagy répacsíkokat használunk úgy, mint a tésztát (de valami tartalmasabb valami kell rá). Jóllakni nehéz vele, de néha az ember csak valami könnyűre vágyik. Ízlés dolga, hogy finom-e, én néha kedvelem, cukkinicsíkok, öntet, esetleg sajt is, darált pörkölt mandulával szórva...


Egyszerű rágcsálnivaló az olajos mag, de engem az nem laktat valami jól, így vigyázok vele.

2016. febr. 4. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

egészséges rágcsa:

-olajos magvak pl. dió, mogyoró, mandula, kesu, tökmag, pisztácia, stb.; házilag szárított gyümölcsök (a bolti, cukrozottat nem ajánlom) - keress rá, nagyon egyszerű, a sütőben alacsony hőfokon kell szárítani a vékonyra szeletelt gyümiket

2016. febr. 5. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én az alternatív megoldásokban hiszek, mert szeretem a hagyományos magyar konyhát, csak az olajtól-zsírtól csöpögő dolgokat nem.

Így pl. a rántott húst és a sült krumplit már évek óta sütőben sütöm. A panír hagyományos, mert nem jött be a gyerekeknek a teljes kiőrlésű liszt és a zabpehely, viszont csak minimális olívaolaj van rajta és a prézli is szezámmagos. Havi 1-2x belefér.

A bundáskenyeret pedig toast sütőben sütöm, csak nagyon vékonyan ki kell olajozni előtte.

A krémlevesek nagy részénél nem használok lisztet, sem tejszínt, pl. brokkolikrémleves nagyon finom így.

A túrófánkot mini muffinformában sütöm, az is nagyon jó!


Ja és amit nagyon tudok ajánlani, hogy a hagyományos recepteknél megadott cukor mennyiséget nyugodtan felezd vagy legalább harmadold meg, mert 99%-ban úgy is nagyon finomak!

2016. febr. 6. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!