Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojást, és cukrot gőz fölött...

Tojást, és cukrot gőz fölött megfőzni?

Figyelt kérdés

Éppen sütit készítenék, de a krém készítésének egy lépése nekem nem tiszta.

Így írja:

2 tojást, és 4 evőkanál cukrot gőz fölött megfőzni.


Ezt hogyan kell elképzelni? Milyen állagú lesz, vagy honnan tudom mikor jó? Nem lesz belőle rántotta? :D


2016. márc. 24. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom, de azt hiszem, hogy ez az a dolog, amit egy forrásban levő fazék tetejére tett habüstben habverővel kell készíteni, amikor is a folyamatos levegő bekeverés mellett (habverés) a tojásfehérje lassan denaturálódik és fehér, levegős habbá áll össze, keményedik meg.
2016. márc. 24. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Lábasban rakj fel vizet, ha már forr, akkor rakj rá egy hőálló edényt/kisebb lábast. Ebbe rakd az összetevőket, alaposan kutyuld össze, és addig főzd, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Ez kb 10 perc, közben folyamatosan keverni kell kézi habverővel, különben csomós lesz.

2016. márc. 24. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2016. márc. 24. 20:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!