Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhapörkölt mellé mennyi...

Marhapörkölt mellé mennyi tarhonyát szokás csinálni?

Figyelt kérdés

Szóval céges kaját csinálok , 20 főre de jó étvágyú férfiak :D , és 8kg marha lábszárból lesz a pörkölt .

Mennyi tarhonyát kellene csinálnom ? Gépi tarhonyát gondoltam ...


2016. máj. 2. 14:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem sokkal inkább illik a nokedli, mint a tarhonya.

De körítésnek fejenként kb 80 g nyers tésztát szokás számítani. Ha nagyon étkesek és nem hússal akarnak jóllakni, akkor valamivel többet fözz. A maradék tarhonyát másnap fel lehet használni más ételhez is.

2016. máj. 2. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Csak azért döntöttem a tarhonya mellett mivel azért 20 főre való nokedlit leszaggatni azért nem egyszerű :D:D
2016. máj. 2. 14:26
 3/12 anonim ***** válasza:
35%

Az igaz, de a nokedlit elöre is el lehet készíteni, akkor nem kell egyszerre és az kiadósabb, mint a tarhonya.


Viszont ha tarhonyát csinálsz, akkor ne gyárit vegyél, hanem házit, az jobb ízü, és laktatóbb.

2016. máj. 2. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
8 kiló húsból 20 dkg/adaggal számolva 40 adag lesz. Tészta köretből 10-15 dkg/adag. Szóval ha a jó étvágyú férfiak dupla adagot esznek, akkor olyan 4-5 kg nyers tarhonyával számolj.
2016. máj. 2. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
43%

A nokedlivel annyi a gond, hogy azért van jó számmal olyan is aki nem szereti.

Én sem szeretem, és nagyon elszomorító amikor csak az van.

Ezért egy jó tanács: Legyen mindig ott pár adag másfajta köret is! :)

2016. máj. 2. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
11%

A tarhonyát úgy mérjük, hogy: ahány fő (tányér) annyi marék. És ráadásként (repeta) 4 főnél + 1 marék. Ez esetben 20 főnél + 5 marék. Vigyázz: nem össze-marék, csak az egyik tenyereddel mért marék, hiszen megfőve a duplájára dagad!


Persze ha mellé 1,0 - 1,5 kg krumplit is megfőzöl (mert én pl. azzal szeretem!!) mert lehet, hogy esetleg sokan nem szeretik a tarhonyát... akkor már az is biztonságot ad, ha esetleg a tarhonya mégis kevés lenne!!!

2016. máj. 2. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Az első válaszoló hülyeséget beszél, vagyis csak a saját ízlését hangoztatja. Szerintem sokkal gyakrabban eszik a pörköltet tarhonyával az említett könnyebb elkészítés miatt.


Szárazon az említett 10-15dkg/fő/normál adag már bőséges becslés, de ha mondjuk favágókra főzöl, akkor 20 helyett 25 vagy 30-cal szorozz. 3,5-4kg száraz tarhonya szerintem elég.

2016. máj. 2. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Ha a húsmennyiség felével számolod szárazon, akkor nem foghatsz mellé, elég lesz. Én is 4 kilót főznék 8 kiló lábszár mellé.
2016. máj. 2. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Igen, ahogy a #8 írta. Kb. a hús fele.


#4 voltam.

2016. máj. 2. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
22%
Hát, a nokedli sem egy agysebészet, én mindig azt csinálok pörkölthöz. Ha van szaggató (ami kb. 100 forintos tétel lehet egy 100 forintos boltban) és egy elég nagy fazék vizet forralni, a 20 fős tétel is megvan hamar. Vagy 10 tojásból meg 2 kiló lisztből csinálnék nokedlit meg esetleg tarhonyát is, és akkor lehet választani.
2016. máj. 2. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!