Főtt tojást úgy is lehet csinálni, hogy belerakom forró vízbe és állni hagyom?
egyszerűbb, ha felvered a tojást csészébe, úgyhogy ne folyjon szét a sárgája... Majd beleöntöd óvatosan a forró vízbe. Hát vagy kis edény aljára teszed a felvert tojást, és azt öntöd fel a forró vízzel.
Jobban át fog "főni", mint héjon át.... És ha nem kavarod, akkor nem foszlik szét.
#7: A tojás felverése alatt a héja feltörését s a tojás kiszedését értette, nyilván :)
Nos, bizonyára lehet a kérdésben szereplő módon lágytojást készíteni. Abból kiindulva, hogy én anno a 0 perces tojást szerettem, amint a víz forrni kezdett, lekapcsoltam alatta (hideg vízbe raktam a tojást). Az extra lágy, de ha benne tartja az ember, akkor még tovább fő s eléri azt a szintet, ami a mai ízlésemnek felel meg :)
Hogy meddig? Kérdés, milyen tojást akarsz, bizonyára egy keménytojáshoz egypár ismétlés is kell, viszont ha már langyos a víz, nyilván semmi értelme tovább várni... De konkrét kísérleteket még sosem végeztem a témában. De még az edény mérete sem mindegy, több víz lassabban hűl s ennek persze a lefedés is jót tesz...
Lehet úgy, hogy beleütöd a tojást egy hőálló pohárba (régi presszós duplás pohár, vagy hasonló )és egy kislábasba téve felöntöd forró vízzel.Szemmel lehet látni, ahogy a fehérje keményedik, a sárgája lágy marad.
Igaz, nagyon régi, de biztos módszer.
Keménytojást is lehet kislábasban a vízforralóban forralt víz folyamatos cseréjével.Csak ki kell várni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!