Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főtt tojást úgy is lehet...

Főtt tojást úgy is lehet csinálni, hogy belerakom forró vízbe és állni hagyom?

Figyelt kérdés
Kiürült a gázpalack... Vízforralóban forralnék vizet, és ráönteném a tojásra. Meddig kell a vízben hagyni a tojásokat?
2016. jún. 22. 11:52
1 2
 1/12 aperitif ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy lágytojásod lesz, a keménytojás főzéséhez kicsit több kell.
2016. jún. 22. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Lágytojás is jó lesz, csak legyen valamilyen. :D
2016. jún. 22. 11:59
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Lágytojáshoz esetleg beválhat, de szerintem többször kell ráönteni lobogó vizet. Szerintem könnyebben megrepedhet, szóval ne hűtött tojásra öntsd rá. Én főzés előtt is végzek némi hőkiegyenlítést, csap alá tartom és fokozatosan engedek rá egyre melegebb vizet. Így ritkábban repednek szét.
2016. jún. 22. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 aperitif ***** válasza:
100%
Már megint én... :) A kirepedés ellen a legjobb módszer, ha kiszúrod a tojást. Létezik erre speciális eszköz is, de egy tűvel is meg lehet oldani. A szélesebb felén, ahol a légzsák van, egy határozott mozdulattal beleszúrsz, így a hőtágulás nem fogja szétnyomni.
2016. jún. 22. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
Ezt még nem próbáltam, de legközelebb kipróbálom :-)
2016. jún. 22. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
24%

egyszerűbb, ha felvered a tojást csészébe, úgyhogy ne folyjon szét a sárgája... Majd beleöntöd óvatosan a forró vízbe. Hát vagy kis edény aljára teszed a felvert tojást, és azt öntöd fel a forró vízzel.

Jobban át fog "főni", mint héjon át.... És ha nem kavarod, akkor nem foszlik szét.

2016. jún. 22. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
45%
6. Hogy lehet úgy tojást felverni, hogy nem folyik szét a sárgája???
2016. jún. 22. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
26%

#7: A tojás felverése alatt a héja feltörését s a tojás kiszedését értette, nyilván :)


Nos, bizonyára lehet a kérdésben szereplő módon lágytojást készíteni. Abból kiindulva, hogy én anno a 0 perces tojást szerettem, amint a víz forrni kezdett, lekapcsoltam alatta (hideg vízbe raktam a tojást). Az extra lágy, de ha benne tartja az ember, akkor még tovább fő s eléri azt a szintet, ami a mai ízlésemnek felel meg :)


Hogy meddig? Kérdés, milyen tojást akarsz, bizonyára egy keménytojáshoz egypár ismétlés is kell, viszont ha már langyos a víz, nyilván semmi értelme tovább várni... De konkrét kísérleteket még sosem végeztem a témában. De még az edény mérete sem mindegy, több víz lassabban hűl s ennek persze a lefedés is jót tesz...

2016. jún. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 aperitif ***** válasza:
100%
Csak egy kérdés, nem lehet beletenni a tojást közvetlenül a vízforralóba, és többször visszakapcsolni, ha már kikapcsolt? Nekem ez tűnne a logikus megoldásnak, ha nem lenne gázom, viszont lenne vízforralóm.
2016. jún. 22. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Lehet úgy, hogy beleütöd a tojást egy hőálló pohárba (régi presszós duplás pohár, vagy hasonló )és egy kislábasba téve felöntöd forró vízzel.Szemmel lehet látni, ahogy a fehérje keményedik, a sárgája lágy marad.

Igaz, nagyon régi, de biztos módszer.

Keménytojást is lehet kislábasban a vízforralóban forralt víz folyamatos cseréjével.Csak ki kell várni :)

2016. jún. 22. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!