Lecsó estig megromlik?
Engem is lepontoztak, pedig csak azt ajánlottam, hogy vigye át a szomszédba, ha már így alakult.
Én úgy értelmeztem a helyzetet, hogy a kérdezőt váratlanul hívták be dolgozni, előre nem tudta. Különben biztosan nem kezd hozzá főzni.
De valóban, mint már megszokhattuk ebben a kategóriában, valaki/valakik ismét szórakoznak!
Napok alatt még a hűtőben is megromlanak az efféle zöldséges ételek...
Bográcsozásnál máér vigyázok. Pedig csak kicsike, 8 literes bográcsunk van, mégis, ha átfejtjük egy másik edénybe s hagyjuk kihűlni, ami tart vagy sok órát s emiatt reggelig nincs hűtőben, bizony akkor már nagyon gyorsan meg kell enni az egészet, a főzés utáni napon.
Nyilván nem mindegy, hogy kinél milyen hőmérséklet van, s konkrétan lecsóval nincs tapasztalatom, mert az egy étkezésre elfogy s oly gyors, hogy mindig frissen készül, de nedves zöldségétel, ezek igen hasonlók szoktak lenni elállás szempontjából.
Egy egész forró nap a hűlő lecsónak elég sok, minimum rezeg a léc, nem kockáztatnék, a hűtő egyszer biztos kibírja a meleg ételt, bár forrón soha semmit nem tettem be, ha pedig van 1-2 óra, akkor szétpakolom kisebb edényekbe s lazán kihűl. De picit melegen beraknám, inkább, mint a romlás.
A befőzés azért más. A befőtt lecsó lazán kihűlhet az üvegekben és eláll évekig, tartósítószer nélkül. Gondolom, mert nem érintkezik a külső levegővel (plusz a kuktás módszer is agresszív hőkezelés, amit nálunk kap).
A szabadon leledző étel más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!