Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsó estig megromlik?

Lecsó estig megromlik?

Figyelt kérdés
Most főztem, de el kell mennem dolgozni, este 7 körül fogok hazaérni. Kinn hagyom lekapcsolt gázon megromlik? Forrón nem szívesen raknám hűtőbe.
2016. jún. 30. 08:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ki pontozott le, de azt is lepontozta, aki szerint megromlik, meg engem is, aki szerint egy lecsó nem feltétlenül romlik meg. A borsóleves könnyen romlik, a hús és tésza van benne, a lecsó nem. A paprika, paradicsom, hagyma nyersen is bírja a kánikulát és főzve is, a világon semmi baja sem lesz egy nap alatt a konyhában. Ahogy semmi baja sem lesz akkor sem, ha kinyitsz egy konzerv lecsós üveget, és nem teszed hűtőbe pár napig. Nyáron nem egyszer főztünk be ipari mennyiségben lecsót kánikulában, soha semmi baja nem volt, pedig nem tettük hűtőbe, csak simán üvegekbe, amikor már kezdett hűlni, és rá a tető. Következő nyáron is jó volt még az összes. Szóval semmi para.
2016. jún. 30. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Engem is lepontoztak, pedig csak azt ajánlottam, hogy vigye át a szomszédba, ha már így alakult.

Én úgy értelmeztem a helyzetet, hogy a kérdezőt váratlanul hívták be dolgozni, előre nem tudta. Különben biztosan nem kezd hozzá főzni.

De valóban, mint már megszokhattuk ebben a kategóriában, valaki/valakik ismét szórakoznak!

2016. jún. 30. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Napok alatt még a hűtőben is megromlanak az efféle zöldséges ételek...


Bográcsozásnál máér vigyázok. Pedig csak kicsike, 8 literes bográcsunk van, mégis, ha átfejtjük egy másik edénybe s hagyjuk kihűlni, ami tart vagy sok órát s emiatt reggelig nincs hűtőben, bizony akkor már nagyon gyorsan meg kell enni az egészet, a főzés utáni napon.


Nyilván nem mindegy, hogy kinél milyen hőmérséklet van, s konkrétan lecsóval nincs tapasztalatom, mert az egy étkezésre elfogy s oly gyors, hogy mindig frissen készül, de nedves zöldségétel, ezek igen hasonlók szoktak lenni elállás szempontjából.


Egy egész forró nap a hűlő lecsónak elég sok, minimum rezeg a léc, nem kockáztatnék, a hűtő egyszer biztos kibírja a meleg ételt, bár forrón soha semmit nem tettem be, ha pedig van 1-2 óra, akkor szétpakolom kisebb edényekbe s lazán kihűl. De picit melegen beraknám, inkább, mint a romlás.


A befőzés azért más. A befőtt lecsó lazán kihűlhet az üvegekben és eláll évekig, tartósítószer nélkül. Gondolom, mert nem érintkezik a külső levegővel (plusz a kuktás módszer is agresszív hőkezelés, amit nálunk kap).

A szabadon leledző étel más.

2016. jún. 30. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
Igen, durva, hogy egy egyszerű lecsó kérdés milyen lavinát indított el. :D Hogy miért csináltam reggel, igen egyszerű: Mert akkor értem rá és tök megettem volna, hozzávaló bőven volt, így az lett az ebédem munkahelyen. :) le hűtöttem, beraktam hűtőbe, kutya baja. Köszi a válaszokat!
2016. jún. 30. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!