Miért szívja tele magát olajjal a lángosom?
Már sokadszorra csinálom, de nem sikerül úgy megcsinálni, hogy ne legyen túl olajos. Mindig forró olajba rakom, a végén lecsepegtetem, szalvétával felitatom róla a felesleges olajat és mégis mikor esszük az ízén lehet érezni, hogy magában a tésztában sok az olaj.
Nagymamám szakácskönyvéből csinálom (már nem mai darab), lehet rossz a recept? Vagy még arra gondoltam, talán túl lágyra csinálom a tésztát és mire átsül, addigra megszívja magát olajjal bőségesen, lehet keményebbre kellene készítenem.
A recept:40dkg liszt, 20dkg főtt áttört burgonya, 2dkg élesztő, fél dkg só, langyos víz, amennyit felvesz, hogy keményebb galuskatészta állagot kapjunk.
Élesztőt felfuttatom, összeállítom a tésztát, fakanállal kikeverem, kelesztem 2x-re, kiszaggatom, 20percet pihentetem, majd vizes kézzel kiformázom és megy a forró olajba, teljes gázon sütöm, próbasütést végzek egy csipet tésztán, majd kisütöm, kiszedem, szalvétára teszem és mégis.
lehet, hoyg egyszerre túl soakt teszel az olajba.
Akkor jó, ha az olaj ugyanúgy forr tovább, mint elötte. Ugyanis csak ha tényleg forró, akkor kap azonnal kérget és nem tudja beszívni az olajat. Ha több darabot sütsz egyszerre, akkor lehüti az olajat és mire felforrósodna, addigra megszívja magát.
A tésztába tehetsz fél dl rumot, akkor kevésbe szívja meg magát - az ízén sem érzödik és az alkoholtartalma is eltünik, mire ennétek.
AMikor meg megsült, akkor több réteg konyhai papírtörlöre szedd és ne fektesd, hanem élére állítsd öket.
Próbáld ki ezt a receptet.. Ez egy nagyon jó recept. Rumot szoktak a tésztájába tenni akkor nem szívja meg magát olajal. Bő forró 190C olajban kell sütni. 5cl rum (ha nincs rum otthon, akkor a jó minőségű házi pálinka is jó bele). Rumaroma nem jó az olajban sült tésztákhoz, mert nem tartalmaznak alkoholt így sülés közben az aroma íze jönnek ki. Ami a sok ízfokozó miatt túlságosan érződhet a tésztán és keserű lehet tőle a kisült lángos. A sütőrum már jó választás lehet, mert tartalmaz alkoholt. Igaz jóval kevesebbet, mint a rendes pálinka vagy rum.Kefires Lángos
1kg liszt 1 evő kanál só
3pohár kefir (kis pohár)
2tojás sárgája
5cl rum (nem szívja meg a tészta magát olajjal sütés közben és puha marad)
2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk
Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
5 napig, hűtőben lehet tárolni a tésztát.
Ha igazán puhára szeretnénk a lángost, akkor a dagasztáskor KB 20dkg főtt áttört burgonyát keverjünk a tésztába.
" Ez a rumos baromság honnan jön?"
Egyszerüen rengeteg ember tapasztalata.
"Egyszerüen rengeteg ember tapasztalata."
Tehát ez kb olyan lehet, mint a kanál a pezsgősüvegben.
Nem ér semmit, de legalább sokan elhiszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!