Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szívja tele magát...

Miért szívja tele magát olajjal a lángosom?

Figyelt kérdés

Már sokadszorra csinálom, de nem sikerül úgy megcsinálni, hogy ne legyen túl olajos. Mindig forró olajba rakom, a végén lecsepegtetem, szalvétával felitatom róla a felesleges olajat és mégis mikor esszük az ízén lehet érezni, hogy magában a tésztában sok az olaj.

Nagymamám szakácskönyvéből csinálom (már nem mai darab), lehet rossz a recept? Vagy még arra gondoltam, talán túl lágyra csinálom a tésztát és mire átsül, addigra megszívja magát olajjal bőségesen, lehet keményebbre kellene készítenem.

A recept:40dkg liszt, 20dkg főtt áttört burgonya, 2dkg élesztő, fél dkg só, langyos víz, amennyit felvesz, hogy keményebb galuskatészta állagot kapjunk.

Élesztőt felfuttatom, összeállítom a tésztát, fakanállal kikeverem, kelesztem 2x-re, kiszaggatom, 20percet pihentetem, majd vizes kézzel kiformázom és megy a forró olajba, teljes gázon sütöm, próbasütést végzek egy csipet tésztán, majd kisütöm, kiszedem, szalvétára teszem és mégis.


2016. júl. 1. 16:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbáld meg forrobb olajban. :)
2016. júl. 1. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hoyg egyszerre túl soakt teszel az olajba.


Akkor jó, ha az olaj ugyanúgy forr tovább, mint elötte. Ugyanis csak ha tényleg forró, akkor kap azonnal kérget és nem tudja beszívni az olajat. Ha több darabot sütsz egyszerre, akkor lehüti az olajat és mire felforrósodna, addigra megszívja magát.

A tésztába tehetsz fél dl rumot, akkor kevésbe szívja meg magát - az ízén sem érzödik és az alkoholtartalma is eltünik, mire ennétek.

AMikor meg megsült, akkor több réteg konyhai papírtörlöre szedd és ne fektesd, hanem élére állítsd öket.

2016. júl. 1. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
A nagymamád korában még nem ismerték a fritézist.
2016. júl. 1. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Tegyél a tésztájába egy kis olajat, így nem tudja majd felszívni az olajat!
2016. júl. 1. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki ezt a receptet.. Ez egy nagyon jó recept. Rumot szoktak a tésztájába tenni akkor nem szívja meg magát olajal. Bő forró 190C olajban kell sütni. 5cl rum (ha nincs rum otthon, akkor a jó minőségű házi pálinka is jó bele). Rumaroma nem jó az olajban sült tésztákhoz, mert nem tartalmaznak alkoholt így sülés közben az aroma íze jönnek ki. Ami a sok ízfokozó miatt túlságosan érződhet a tésztán és keserű lehet tőle a kisült lángos. A sütőrum már jó választás lehet, mert tartalmaz alkoholt. Igaz jóval kevesebbet, mint a rendes pálinka vagy rum.Kefires Lángos

1kg liszt 1 evő kanál só

3pohár kefir (kis pohár)

2tojás sárgája

5cl rum (nem szívja meg a tészta magát olajjal sütés közben és puha marad)

2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk

Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük.

5 napig, hűtőben lehet tárolni a tésztát.

Ha igazán puhára szeretnénk a lángost, akkor a dagasztáskor KB 20dkg főtt áttört burgonyát keverjünk a tésztába.

2016. júl. 1. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
30%
Ez a rumos baromság honnan jön?
2016. júl. 1. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

" Ez a rumos baromság honnan jön?"


Egyszerüen rengeteg ember tapasztalata.

2016. júl. 1. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Rumom nincs itthon, de kipróbálom a kefíres változatot, hátha sikerül, sokan dícsérik.
2016. júl. 2. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:
32%

"Egyszerüen rengeteg ember tapasztalata."

Tehát ez kb olyan lehet, mint a kanál a pezsgősüvegben.

Nem ér semmit, de legalább sokan elhiszik.

2016. júl. 2. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mire alapozod, hogy nem ér semmit? :))
2016. júl. 14. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!