Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nyílik oldalt mindig...

Miért nyílik oldalt mindig szét a rétesem?

Figyelt kérdés

Még csak másodjára csinálom ugyan, de eddig ez a tapasztalat.

Elsőre azt hittem, hogy túl híg a töltelék. Most sűrűbbre csináltam, de megint az történt.

Valami tipp/trükk esetleg?

Gyári réteslappal dolgoztam (és magam nem is szeretnék csinálni...)



2016. aug. 31. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

nekem is mindig ez van :D de én imádom, mert kicsit ropogósabb szerintem ott a tészta :D a család is nagyon szereti így, szóval már nem foglalkoztat. Eleinte nagyon csalódott voltam, de hát ez van :D

18/F

2016. aug. 31. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túl szorosan tekered fel?
2016. aug. 31. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy rúdhoz 2 réteslapot használok olaj és tejföl keverékével megkenem az elsőt ráborítom a másodikat.

Megtöltöm és lazán feltekerem ,hogy legyen helye a tölteléknek. A tekercset is megkenem a tejfölös keverékkel. Úgy teszem a tepsibe hogy ne érjenek egymáshoz sütés közben sem. 180fokon sütöm hőlégkeverés nélkül.

2016. aug. 31. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
A töltelék alá szórj túró esetében grízt, egyéb töltelékeknél tört diót, vagy zsemlemorzsát. Tetejét én csak olvasztott vajjal szoktam lekenni, így nem ázik át a réteslap és ropogós lesz.
2016. szept. 1. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tejterméket nem használhatok, de olajjal megkentem vékonyan a lapok között is.
2016. szept. 1. 07:57
 6/8 A kérdező kommentje:

Talán a fő probléma az lehet, hogy túl szorosra csavartam, legközelebb megpróbálom lazábban.

Most mákos volt, és volt benne egy kis búzadara is, mert túl folyékony lett, és lehet hogy az "hízott túl".

Csak nem gondoltam, hogy ennyire "érzékeny" ez a tészta.

Szerencsére az ízét nem befolyásolja. :)

2016. szept. 1. 09:09
 7/8 anonim ***** válasza:
A rétestészta eredetileg nem ilyen száraz, hanem lágy könnyű tészta ezért szoktam a boltit tejfölös olajjal kenni,ha nem használsz tejes dolgokat, helyettesítsd szójatejföllel.
2016. szept. 1. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Szóját sem használhatok... :(


De vizes konyharuhára rátettem.

Meg a széle pl. nem repedt ki egyiknek sem, csak a közepe.

De majd próbálkozom, a gyerekeknek nagyon bejött, és nagyon egyszerű.


Amúgy sok mindent sütök, az allergiák miatt is (tojást sem használhatok), de valahogy a rétesbe csak most vágtam bele.

2016. szept. 1. 13:54

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!