Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem kb egy hétre...

Írnátok nekem kb egy hétre való menüt? Egyszerű ételek érdekelnének.

Figyelt kérdés

Ami van itthon:

-zúza

-csirkefarhát

-disznóköröm

-csirkecomb-szárny

- többfajta tészta


2016. okt. 16. 21:27
 1/10 anonim ***** válasza:
14%

Hát ezekből én semmit nem tudok, ezek olyan szemétételek amit nem igazán tálalnék fel a családomnak :( Esetleg a csirkecomb, szárny még okés.


Van esetleg más is otthon?


A csirkecombot elkészítheted grillezve, mellé egyszerű párolt zöldségeket tálalva.

A tésztából esetleg - bár nem tudom milyen fajta - tejszínes-gombás-spenótos tészta, kb. 15 perc elkészíteni, nagyon finom.

2016. okt. 16. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
22%
Mindegyikből főzhetsz pörköltet, tésztával. A combot meg sütheted, de ahhoz krumpli vagy rizsköret kellene, és a disznókörömhöz is az illik leginkább. Zsírral főzd, akkor lesz jó ízű. Nem igaz, hogy ezek ócska kaják.
2016. okt. 16. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

zúza-pörkölt tésztával

csirkefarhát-húsleves

köröm-szintén pörkölt bár ehhez krumpli lenne a legjobb

csirkecomb-szárny-fűszeres sült hús velesült savanyúkáposzta ágyon, fűszeres sült krumplival

2016. okt. 16. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
21%
Nem ócska kaják? Maradék, vacak bőrös-csontos-zsíros húscafatok ajánlásod szerint krumplival, rizzsel... fú de változatos. Egyenes úgy a gyomorrákhoz! Egészségedre.
2016. okt. 16. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
55%

reggel este tojás,zöldségekkel.

napközben csirke rizs brokkoli és egy alma.

2016. okt. 16. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

#4 még jó hogy ma van az élelmezés világnapja


Meg hogy disznólábat és zúzát még fine dining étteremben is felszolgálnak, a csirke alaplevet meg szerinted miből kell csinálni...

2016. okt. 16. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

Zúzapörkölt tésztával, előételnek csunálj salátát

Csirkecomb rostonsütve salátával v rizzsel és párolt zöldséggel

Csirkeszárny és farhát mehet egy gazdagon zöldségelt levesbe, tésztát lehet bele főzni

Disznókörömből csinálj kocsonyát vagy főzd meg, csontozd ki és gombás töltelékkel gőzben süsd meg!

2016. okt. 16. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
57%

Én ötfajta fő alapanyagot olvastam, tehát két nap nincs hús(ami nem is feltétlen baj), és nem is lesz túlzottan változatos; gondolom fűszerek és ízesítőszerek(só, cukor) vannak:

Hétfőn lehet tésztát főzni, első munkanap, mindenki hullafáradt, gyors. Ilyenek pl a spagettik(carbonara, de ez sonkás-tejszínes), krumplis tészta, káposztás kocka.

Kedden meg lehet csinálni a csirkecombot/szárnyat(ha ezeket szétszeded, akkor talán a kövekező napi is kijön belőle, de nem tudom mennyi van) grillezve, zárt térben sütve, rántva, párolt rizzsel, b. pürével, és/vagy párolt zöcsikkel.

Szerdán lehet körömpörkölt, de ez elsősorban sós burgonyával illik össze, nem lehet tésztával enni. Kocsonyának sem rossz, de -őszintén bavallom- sosem készítettem még el ilyen módon, erről nem tudok nyilatkozni.

Csütörtökön lehet megint valami tészta(lsd fent) hogy ne feltétlen pörkölt legyen minden nap.

Pénteken megcsinálhatod a zúzát, szintén rizzsel vagy sós krumplival, némi savanyúság mellé.

Szombaton pedig a csirkefar-hátat teheted fel húslevesnek, gondolom lesz időd elkészíteni.

Vasárnap pedig vagy megint tészta, vagy a leszedett szárnyat/combot megcsinálni a fent említett módokon. De ezt neke kell eldönteni, hogy elég lesz-e két napra. Nem mindegy, hogy hány fő eszik majd, mint az sem, hogy mennyi van.

2016. okt. 16. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
57%

Zúzapörkölt, körömpörkölt adottak.


A csirkefarhátat én valamilyen zöldséglevesbe, borsólevesbe tenném bele.

A disznóköröm jó bablevesbe, kocsonyába.


A csirkecomb és szárny jó sütőben sütve, akár zacskóban is. Lehet a combot rántani is, tölteni is. A szárnyat is panírozhatod, csak a legkisebb ízületét vágd le. Paprikásba is jók ezek, de levesbe is beleteheted.


A zúzából, ha sok van, a csirkefarháttal együtt főznék egy húslevest. Nem lesz olyan világbajnok, mint egy tyúkból vagy marhából készült, de elég korrekt kaja lesz.

2016. okt. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
51%

Minden pörkölt alapú ételt elkészíthetsz az alapanyagaidból.A szárnyasokat is, de azok sütve, töltve, rántva is finomak. Az aprólékból jó levest lehet főzni, akár hamisgulyásnak is.

Ez elég sok húsféle, sok variációs lehetőséggel. Csak élni vele, és a jó ajánlatokat kell kihasználni.

2016. okt. 17. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!