Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha én fogok lisztet, sót, és...

Ha én fogok lisztet, sót, és vizet és összekeverem (palacsinta tészta állagúra), és kisütöm olajban (serpenyőben, vagy palacsintasütőben) az mi?

Figyelt kérdés
2016. nov. 8. 22:38
1 2
 1/13 anonim válasza:
15%
Csoroge
2016. nov. 8. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Micsoda? Az nem fánk? (Én csak lisztet, vizet, és sót használok, meg egy kis olajat a serpenyőre, hogy nehogy letapadjon. SE cukor, SE élesztőt, SE tejet, SE tojást, SE mást.)

Csöröge? Biztos?

2016. nov. 8. 22:46
 3/13 A kérdező kommentje:
Az fánk, google-ban néztem. Én csak lisztet, vizet és sót használok. Mást nem, az mi?
2016. nov. 8. 22:48
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Lehetne keleszteletlen kenyér, lepény, efféle, de abba kevesebb víz kell. Sima liszttel palacsintatészta sűrűségben szakadni fog (hacsak valaki nem profibb nálam). Egy vegán palacsintának is nevezheti, de nekem csak hajdinaliszttel sikerült nem szakadósra és én azt nem nevezem palacsintának, ahhoz számomra tojás kell. De jó kis tekerhető lepényke.
2016. nov. 8. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Tehát akkor lepény.(Énnekem nem szakad, bár igaz hogy kézzel belenyúlok a serpenyőbe és úgy fordítom át, nem lapáttal. :))
2016. nov. 8. 23:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Tej és tojás nélküli palacsinta. Valóban kissé vastagabb lesz, mint a szokásos palacsinta.

Írd be a keresőbe, hogy tej-tojás nélküli palacsinta. Bőven találsz róla recepteket.

2016. nov. 8. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Cukor nélküli is. :)
2016. nov. 8. 23:27
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Hindu lepény, Lavas, Ír szódás kenyér, Vakaró...= kenyérpótlók, de frissen, melegen fokhagymás lángosként is finom.

Akármelyiknek kéred le a netről a receptjét, ezek mind-mind gyakorlatilag megegyeznek azzal, amit írsz, ha egy kevés szódabikarbónát is teszel hozzá, akkor egy kicsit felhólyagosodik sütés közben.


A csörögéhez mi tojást is rakunk, és a fehérjét habbá verjük, illetve olajban sütjük, nem pedig kikent palacsinta sütőben.

2016. nov. 9. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok!

Annyiból igaz, amit írtam, hogy ezeknél a kenyérpótló recepteknél nem palacsinta-szerű folyós tésztát kavarunk, hanem valamivel több lisztet hozzá, és a gombócokat kinyújtva sütjük meg őket lepénynek.

2016. nov. 9. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Churros.

Ugyanez a 4 összetevője van, csak más a sorrend, sűrűbb tészta és sütőben sütik ki.

2016. nov. 9. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!