Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék sütni palacsintát...

Szeretnék sütni palacsintát amit a 'mama' szokott csinálni! Valaki le tudja írni a receptet?

Figyelt kérdés

2017. jan. 13. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Liszt, tojás, szódavíz, tej, só, étolaj.
2017. jan. 13. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
van olyan speciális mama palacsinta recept?
2017. jan. 13. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
44%

2 tojás

2 bögre liszt

Negyed bögre cukor

Egy csipet só

2 bögre tej

1 bögre szódavíz

Negyed bögre olaj

2017. jan. 13. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha kezdő vagy cukrot ne tegyél bele,mert könnyen leragad ! Nem vagyok kezdő / 65 éves /, de én is csak 1 csomag vanilliáscukrot teszek bele.
2017. jan. 13. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Én teljesen cukor nélkül sütöm, egy-két csipet sóval. Ha valakinek nem elég édes a töltelékkel, szór rá porcukrot. Olajat is max 1 evőkanálnyit keverek bele, viszont csak tejjel készítem. Ha laktatóbbat akarok csinálni, akkor teszek bele 1 csomag száraz élesztőt, és kicsit vastagabb palacsintákat sütök.
2017. jan. 13. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2017. jan. 14. 06:30
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Liszt, tojás, tej , szóda és olaj helyett 1evőkanál olvasztott vaj sokkal finomabb lesz tőle a palacsinta... Ha jó a palacsinta sütőd akkor az első palacsinta alá elég ha teszel kevés vajat. Nekem vajjal finomabb mint olajjal készítve. Ha teszek cukrot a tésztába akkor egy fél evőkanál porcukrot teszek bele. A porcukor nem tud leragadni a tésztában sülés közben.
2017. jan. 14. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
62%
Én már mama is vagyok de főleg profi palacsintasütő. Nem a cukortól ragad a palacsinta, hanem attól, ha túl híg a tésztája.Én például elég sok cukrot teszek bele,szódavizet vagy vizet egyáltalán nem. Kezdjük előről: egy adag palacsintatészta nálam 1 liter tejből készül kb. Ebből 15-20 palacsinta lesz.Egy mélyebb edénybe 1,de max 2 tojást ütök fel, 1 kávéskanál só, annyi cukor, amennyi elfedi a tojásokat- lehet kb 4 evőkanálnyi-habaró kanállal összedolgozom, teszek bele kb 3 dl tejet is,majd annyi lisztet, amennyi nokedlisűrűségű tésztává teszi, ezt a habarókanállal simára kidolgozom,mindig kis tejet hozzáadva, majd a végén annyi tejet, hogy sűrűn folyó massza legyen.Zsír,vaj egyebek nem kellenek bele.A serpenyőt kellően fel kell forrósítani olajjal vagy zsírral,ízlés szerint vajjal-és sütni kell egy próba-palacsintát. Ha vastag lesz a palacsinta, lehet további tejjel hígítani. Ha véletlenül elfogyott volna a tej közben, sima vízzel is lehet.A zsiradékot nem szabad sajnálni tőle, mert olyan nyögvenyelős lesz a palacsinta, hogy meg lehet tőle fulladni.Ez a palacsinta nem fogyókúrás,de nem is ez volt a kérdésed.
2017. jan. 15. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs 8-as. Igaz profinak mondod magad, de a leírtak nem arról tanúskodnak. Valahogy nem jön össze az egész. Az előbbi hozzászólások, sokkal hasznosabbak.
2017. jan. 15. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Próbáld ki az összes tippet és ízlésed szerint válaszd ki a neked megfelelőt. De "vakon" ne ítélkezz,főképpen ne totális tapasztalatlansággal.
2017. jan. 27. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!