Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csapódik ki a citromlé...

Miért csapódik ki a citromlé a vajkrémből?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Évek óta készítem ezt a vajkrémet, többféleképpen lehet ízesíteni, gondoltam kipróbalom citrommal de kétszeri próbálkozas után is úgy hogy másodszorra csökkentettem a citromlevet kicsapódok és a szépen díszitett tortáimról folyik ki a citromlé! Recept: tojássárgáját illetve egész tojást vízgőz felett porcukorral hőkezelek. Majd kihabosítom és hozzáadom a vajat es meg azzal is habosítom! Ez az alap vajkrem nagyon finom krémes lágy! Olvasztott csokival, nutellaval vagy bármi mással tökéletes krémet kapok!!
2017. febr. 23. 22:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
23%
mert a folyadék kicsapódik a vajkrémből, nem csak a citromlé, más is. sok bele, tegyél citrom savat
2017. febr. 23. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
25%
Azért, mert savas. A vaj meg tejtermék.
2017. febr. 23. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
ha van olyan robotgéped, amin van emulgeáló program, ezt erre találták ki.
2017. febr. 24. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
53%
A vaj, mint afféle zsiradék nem fér meg a citromlével, mint vízzel, vizes oldattal. A csokoládé meg a butella zsíros, tehát megfér a vajjal.
2017. febr. 24. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
A citromlét elöször cukorral keverd ki és csak lassan add a vajhoz, akkor nem válik ki.
2017. febr. 24. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

A krémreceptböl nem derül ki, hol jön bele a citromlé? Mert ha a végén adod hozzá, akkor érthetö.

Ha azt akarod, hogy intenzív citromos íze legyen, akkor a fözött krémhez keverd hozzá, amikor már majdnem teljesen hideg, és együtt keverd habosra, majd ezután add csak a vajat hozzá.

2017. febr. 24. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszonom!!!
2017. febr. 24. 08:49
 8/15 anonim ***** válasza:

Egyszer sütifesztiválon a vajas cég kínált krémes falatkákat. Ott is kicsapódott a citrom, nem volt semmi... :D

Egyébként igen, mielőbb a vajatlan cuccba keverni... Utána pedig a magában habosított vajból hozzá egy keveset, ezzel lehet még durván keverni. Majd a többi vajat hozzátéve már csak finoman elegyíteni..!

2017. febr. 24. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Ne levet, hanem citromhéjat tégy bele.
2017. febr. 24. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem a vajra kell zuttyantani a citromlevet az biztos.A 74-%-os válaszoló tökéletesen leírta a, mit mivel és mikor választ.
2017. febr. 24. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!