Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sós péksütemény receptek?

Sós péksütemény receptek?

Figyelt kérdés

Légyszi írjatok sós péksütemény recepteket. Már évek óta nem eszem a bolti ki tudja miből készült pékárukat így én készítem otthon a kiflit, zsemlét, bagetteket stb. és szeretnék frissíteni a kínálaton. :)

Külfödi bevállt receptek is érdekelnének.



2017. máj. 30. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]


Régóta csak innen választok, eddig semmiben sem csalódtam,igaz házias, békebeli ízek, de van pár különlegesség is.

2017. máj. 30. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Azt esetleg tudod, hogy kovász helyett mennyi élesztőt kell használni? Erre a kérdésre nem igazán találok választ.
2017. máj. 30. 14:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Csirkemájas táska


Tészta.

Tészta:

25 dkg liszt,

10 dkg vaj,

2 csapott evőkanál porcukor,

2 dkg élesztő,

2 dl tej,

20 dkg füstölt sajt (Karaván - a szélét vegyük, ami füstösebb),

1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,

A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.

Töltelék.

Kevés zsiradékon vöröshagymát píritok, ha ez félig megpirult, akkor teszek rá összezúzott fokhagymát. Ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát, és petrezselymet teszek rá. Evvel is pirítom kicsit, majd csíkokra vágott májat rádobom, jól összepirítom. Amikor máj már nem nyers kevés só, bors és majoránnával fűszerezem. Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott fött tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot . Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó. Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira, hogy itt-ott maradjon olyan máj darab, ami harapható.

A tésztát kinyújtjuk majd egy közepes nagyságú pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Az egyik kör formára teszünk egy evőkanál tölteléket majd egy másik tészta lappal lefedjük a széleit jól össze nyomkodjuk tojással lekenjük. Közepes hőfokon 15-20 perc alatt megsütjük. Hidegen melegen is finom.

2017. máj. 30. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
egyik kedvenc recept oldalam, az összes kipróbált sütije jól sikerült: [link]
2017. máj. 30. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!