Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kacsacombot szeretnék serpenyő...

Kacsacombot szeretnék serpenyőben sütni, gáztűzhelyen és nem sütőben. Hogy csináljam, hogy átsüljön rendesen, ne legyen nagyon rágós?

Figyelt kérdés
Eddig mindig rágósra sikerült, a bőre pedig nagyon megsült.
2017. jún. 4. 15:08
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Lassú tűzön, fedő rajta? így még nem próbáltam, de erre gondoltam
2017. jún. 4. 15:09
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Zsírban, kevés vizet alá,( ha elforrja pótolni,) és lefödve.
2017. jún. 4. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Kb mennyi ideig?
2017. jún. 4. 15:25
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
Konfitálni kell
2017. jún. 4. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Addig süsd, amíg puha nem lesz. Az idő függ a comb nagyságától, milyen öreg volt a kacsa, a bőre legyen felül.
2017. jún. 4. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
57%

A kacsacombokat bepácolom: bedörzsölöm a fokhagymával, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal, ráteszem a rozmaring- és kakukkfűágakat, beteszem a hűtőbe egy éjszakára.


Másnap egy serpenyőben, fedő alatt elkezdem sütni. Időnként megfordítom, meglocsolom a szafttal.

2017. jún. 4. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Hozzávetőlegesen kb mégis mennyi ideig konfitáljam? 20 perc, 60? 120?
2017. jún. 4. 15:42
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Minimum egy óra kell neki. Ez, amit konfitálásnak neveztek, igen távol van attól, a konfitáláskor annyi zsírban sütjük, épp csak gyöngyözve, alacsony hőfokon a húst, ami bőven ellepi, nem kell se forgatni, se locsolgatni. Ehhez viszont minimum 2 óra kell, ha úgy csinálják, ahogy kel.😀

Serpenyőben bőrrel lefelé, nagy lángon süsd először, ha már színt kapott a bőr, kisült a zsír alóla (vagdald be éles késsel ehhez), akkor fordítsd meg. Önts alá vizet vagy barnasört, és kb. 40-50 percig párold fedő alatt, takarékon, utána fedő nélkül süsd zsírjára, közben forgasd. A kacsát bőven elég sóval, kevés majorannával és 2-3 gerezd mellédobott fokhagymával fűszerezni.

2017. jún. 4. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Az lenne a legjobb, ha lenne kacsa,-vagy libazsírod és abban sütnéd. Ahogy más is írta, a bőrét óvatosan vágd be, de úgy, hogy a húsba ne vágj bele (pár helyen átlósan ). A csont mellet is csinálj legalább két beszúrást éles késsel.Sózd be alaposan.

A bőrével lefelé kezdd sütni, majd, ha már pirul, fordítsd meg. Mindig kevés vizet adj hozzá és fedő alatt párold puhára. Kb másfél-két óra alatt megpuhul. Utána süsd zsírjára.

Fokhagyma mehet bele ízlés szerint. Mifelénk nem bonyolítják túl a kacsa fűszerezését, mert úgy is van egy sajátos íze, amiért szeretjük.

2017. jún. 4. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Libazsírban sütöm. :)
2017. jún. 4. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!