Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Elfelejtettem betenni a...

Elfelejtettem betenni a süteményt éjszakára a hűtőbe, szerintetek még ehető?

Figyelt kérdés
Tojásfehérje volt az alapjában, de az sütve lett. Illetve a krémjében volt tojássárgája, de az is főzve volt a pudingporral meg tejjel. Éjszakára sajnos elfelejtettem a hűtőbe tenni. Szóval vagy 12 órát állt a 28 fokos szobámban. Szerintetek még ehető?

2017. júl. 23. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2017. júl. 23. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
11%

Minden ehető, csak kérdés, mennyire gyorsan távozik belőled...

Viccen kívül, főleg ha tojás is volt benne, dobd ki sürgősen, mielőtt a következő 3 napot a vécén töltöd. Főleg ilyen melegben gyakorlatilag minden megromlik fél nap alatt hűtőn kívül.

2017. júl. 23. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

A tojás a tésztában meg a krémben annyiból nem érdekes, hogy nem nyers - azaz jó ideieg eláll hütés nélkül is, ha szárazon van (száraztészta). Viszont így azért nem akármeddig.


A sütemény lehet romlott és lehet jó, a legegyszerübb, ha megkóstolod: amennyiben az íze normális (nem savanyú vagy nem büdös), akkor még ehetö, ha az íze/szaga nem jó, akkor okosabb kidobni.

2017. júl. 23. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
23%
Ha egy hűvösebb, téli éjszakán maradt volna kint, bátran mondanám, hogy igen. No de amikor a konyhában is éjszaka 28 fok, hát erre szoktam mondani: többe kerül a gyógyszer, mint amit azzal veszítesz, hogy kidobod.
2017. júl. 23. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Necces. Még ha sült lenne, igaz, nem értek a főttekhez. Én megkóstolnám s az alapján enném, de én még egy romlott ételtől sem lennék kicsit sem rosszul (nem szoktam megtenni, de extrém helyzetben volt már rá példa, kicsit durvábbak, mint a fenti) s NAGYON hamar megérzem, ha valami romlik (kiskoromban 1 napos tejen is éreztem, hogy nem friss, pedig akkor még persze bőven jó). Ha érzem, hogy rossz, akkor kidobom, romlott tojásos étel, az azért durva lehet.
2017. júl. 23. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
85%

Hallgass az érzékszerveidre.ha szagra, állagra- kóstolás alapján- ízre is jó volt még délelőtt, és akkor betetted a hűtőbe, annak nem lehet baja.

Nem 50 fokos tűző napon volt, csak nem volt kellően hűtve.Sült, főtt összetevők azért nem kezdenek olyan gyorsan romlásnak indulni.

Ha rendben találtad, nyugodtan, de azért mielőbb fogyasszátok el.

2017. júl. 23. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!